Kikapcs

Hamarosan felpezsdül városunk művészeti élete: jönnek a Szeged Design Napok

Ismét megrendezik a design és a művészet fesztiválját, a tavaly nagy sikernek örvendő Szeged Design Napokat. Az SZTE BTK design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói által szervezett program október 19-26. között lesz Szegeden, a nagyrészt ingyenes programok a város több kulturális helyszínén zajlanak majd egyidejűleg. A fesztiválhét megnyitója október 20-án 11 órakor, a Szegedi papucs a XXI. században című kiállítás megnyitójával egyidőben lesz, a Kiss Kunszt Galériában.

A KREATÍV SZAKEMBEREKÉ LESZ A FŐSZEREP

Mint a szervezőktől megtudtuk, a fesztiválon idén is a kreatív szakembereké a főszerep. Szegedi és környékbeli, országosan és nemzetközileg elismert alkotók mutatják be a legfrissebb trendeket, a művészet és design világát a közönségnek. A szakmai bemutatók és előadások mellett saját kezűleg is kipróbálhatják majd az érdeklődők az alkotói folyamatokat, hisz különböző workshopok is a fesztivál részét képezik. A programok a város több kultikus és egyelőre kevésbé ismert helyszínén zajlanak majd: galériák, múzeumok, könyvtárak, kávézók és iskolák adnak otthont a kreativitásnak.

VASÁRNAP LESZ A MEGNYITÓ

A fesztivált október 20-án 11 órakor nyitja meg Dr. Váraljai Anna, a program főszervezője a Kiss Kunszt Galériában, ahol egyúttal a Szegedi papucs a XXI. században című kiállítás megnyitójára is sor kerül. Az eseményen az ikonikus szegedi papucs újragondolói, Attalai Zita és Sallay Tibor mutatják be a gyűjteményüket.

FELPEZSDÍTIK SZEGED MŰVÉSZETI ÉLETÉT

A design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók célja, hogy felpezsdítsék a szegedi művészeti életet, hogy szakmai beszélgetéseket kezdeményezzenek. A rendezvényre hallgatótársaikat, a szakmabelieket, valamint a Szegeden és környékén élő, művészetet kedvelő közönséget várják.

A több mint negyven részből álló program elérhető az esemény weboldalán és a Facebook-eseményben. A programok nagy része ingyenes, néhányra viszont előzetesen regisztrálni kell, amely a honlapon keresztül is elvégezhető.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb