KikapcsMindenmás

Szegeden vannak a legdögösebb veterán autók! Mutatjuk őket, de akár élőben is megnézheted ma! (galéria)

Most is zajlik a Maty-ér partján a III. Szezonvégi baráti találkozó, ahol közel száz veterán jármű veszi birtokba a területet. A Délalföldi Veteránjármű Egyesület által szervezett eseményen különleges autó- és motorcsodákat láthatnak az érdeklődők – érdemes ellátogatni a helyszínre!

Ma egy igazán különleges esemény zajlik a Maty-ér partján, ahol közel száz veterán autó és motor vonul fel, hogy egy „élő ipartörténeti kiállítást” varázsoljanak a helyszínre. Az autócsodák az 1900-as évektől kezdve gyártott járművek, amelyek kiváló állapotban maradtak fenn, és most bárki megcsodálhatja őket. A Délalföldi Veteránjármű Egyesület szervezte ezt az egyedülálló kiállítást, amely a III. Szezonvégi baráti találkozó keretein belül kerül megrendezésre.

A kiállítás részeként a Maty-érre érkező látogatók nemcsak a vízi sportok hazai fellegvárában gyönyörködhetnek, hanem ezekben a ritka, történelmi jelentőségű járművekben is. A veterán autók és motorok sorakozója egy valódi időutazásra hív, hiszen az autóipar több mint egy évszázadának legszebb darabjai sorakoznak fel a parton. Mutatjuk a kapott képeket:


Az esemény célja nemcsak a járművek bemutatása, hanem a közösségi élmény is. A Délalföldi Veteránjármű Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg ezt a nyárbúcsúztató találkozót, amelyet a veterán járművek szerelmesei és az érdeklődők is izgatottan vártak. A találkozó az autóipar történetének ünnepe, ahol a látogatók közelről is megismerhetik a múlt technikai remekeit, és a tulajdonosokkal is beszélgethetnek az autók történetéről.

A Maty-ér ezen a hétvégén valóban életre kel: az autók szépsége és a helyszín különleges atmoszférája magával ragad mindenkit, aki ellátogat az eseményre. Ha a helyszínen vagy, ne felejts el készíteni néhány fotót, mert ezek a ritkaságok biztosan elvarázsolnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb