Kikapcs

Tenisszel a cukorbetegség megelőzéséért és kezeléséért: sportos családi napot tartottak a Gellért Szabadidőközpontban (fotók)

Cukorbetegek részére szervezett családi napot a Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesület szombaton a Gellért Szabadidőközpontban. A családi nap célja, felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és kezelésére.

Családok közös sportolással és különféle szórakoztató programokkal tölthették a szombatot a Gellért Szabadidőközpontban. A szervezők célja az volt, hogy szórakoztató módon hívják fel a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és kezelésére.

FALAT MÁSZHATTAK VAGY TENISZÜTŐT RAGADHATTAK A SZEGEDI CSALÁDOK

A résztvevők falat mászhattak, vagy teniszütőt vehettek a kezükbe. A tenisz magas- és alacsony intenzitású mozgásforma váltakozásán alapszik. A cukorszint teniszezés közben nem ingadozik jelentős mértékben, emiatt a cukorbetegek számára az egyik legideálisabb sporttevékenység. A falmászás is egy tuti sport, mert többek között fejleszti a koordinációs készséget, csökkenti a stresszt.

SPECIÁLIS TENISZPROGRAM CUKORBETEGEKNEK

Dr. Gellért Ákos a központ vezetője egy Magyarországon egyedülálló teniszedzést alkotott meg, amit a cukorbetegek is teljes biztonságban űzhetnek. Az edző, Várkonyi Ákos szintén 1-es típusú cukorbeteg, aki így segíthet az esetlegesen fellépő problémák kezelésében.

A nap további részében tudáspróbával, előadással, egészségügyi vizsgálatokkal is színesítették a programot. Egyébként a nap megálmodója Dr. Román Rita csecsemő- és gyermekgyógyász és Zsilák Katalin dietetikus. Ők az egészségtudatos életmód kialakításában, a betegség kezelésében segítik a szegedi diabéteszes gyermekeket és családjaikat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb