Mindenmás

Pedig hol van még az Anyák napja? Virágba borult Csongrádon az orgona

Április-májusban Szeged egyik legfeltűnőbb színfoltja, az Anyák napjának már-már jelképe a gyönyörű lila és fehér virágú, pazar illatával elragadó orgona. Ezért is szokatlan, hogy október végét tapossuk már, ennek ellenére Csongrád külterén virágba borult az orgona.

Mint az Időkép megjegyezte, a szokatlan jelenséget nem csupán Csongrádon tapasztalták, egy hónappal ezelőtt Vácon kaptak lencsevégre virágzó orgonát.

S hogy mi okozza ezt az érdekes jelenséget, hogy május helyett most borult virágba e növény? A rendellenes virágzás oka a portál szerint ez esetben feltehetőleg a nyáron tapasztalt szárazságban keresendő. 

IDÉN A TISZAVIRÁGZÁS IS A SZOKOTTNÁL KORÁBBAN MEGJELENT

Két hónappal korábban idén áprilisban megjelentek az első tiszavirágok – írtuk meg korábban. Rendszerint június közepén vagy a második felében csodálható meg a tiszavirágzás, többek között Szegeden is, azonban idén már most megjelentek az első példányok. Idén az első kérészeket, Tiszalöknél, a Közép-Tisza felső szakaszán észlelték. A kérészek szokatlanul korai megjelenésével kapcsolatban Tokody Bélát, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei titkárát kérdeztük, hogy mit is jelent számunkra és az állatvilágra a természet ily korai ébredése.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Busáné Keserű Szilvia/idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb