Sport

Csütörtök este döntő meccs vár ránk: Bánhidi Bence csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak! Így készültek ma a srácok (fotók)

Pick Szeged – Kolstad Handball: a csütörtöki mérkőzésre nagy elánnal készülnek Bánhidiék. A két vereséget hozó múlt hét után Bánhidi Bence, a csapatkapitány, csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak. A norvég bajnok komoly kihívást jelent, de a szegedi védekezés és a hazai szurkolók támogatása döntő tényező lehet!

Csütörtökön este 18:45-kor a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában a Pick Szeged a norvég Kolstad Handball ellen lép pályára. A meccs komoly téttel bír, hiszen a csapat az elmúlt héten nem úgy teljesített, ahogyan várta. Két vereség után a szegediek újra győzelemre törnek, és ebben kulcsszerepe lesz a csapatkapitány Bánhidi Bencének, aki egyértelművé tette: csakis a győzelem az elfogadható.

A csapatkapitánytól megtudtuk, hogy a legutóbbi két vereség komoly figyelmeztetésként hatott a csapatra. “Jól indítottuk a szezont, nyertük a meccseket, de kaptunk egy pofont, ami emlékeztetett minket arra, hogy mindig maximális koncentrációra van szükség. Ezt már megbeszéltük egymás között, és most mindenki még elszántabban készül a Kolstad elleni meccsre” – nyilatkozta Bánhidi Bence.

A norvég Kolstad ugyan eddig csupán egy győzelmet aratott, nem szabad lebecsülni őket. A legutóbbi mérkőzésen csak egy góllal maradtak alul a Kielce ellen, ami jól mutatja, hogy bárki ellen veszélyesek lehetnek. Bánhidi elmondása szerint, a győzelem kulcsa a szilárd védekezésben és a kapusteljesítményben rejlik: „Ha a védekezés jól működik, akkor győztesen fogunk kijönni a csatából. Erre készülünk, és tudom, hogy a szurkolóink is mellettünk lesznek, ahogy eddig is tették.”

A hazai pálya előnye és a fantasztikus szurkolótáborunk hatalmas lendületet adhat a csapatnak, ahogyan a Magdeburg és a Nantes ellen is megtapasztalhattuk. A csütörtöki mérkőzésen ismét szükség lesz erre a támogatásra, hogy a Pick Szeged újra visszatérhessen a győztesek útjára.

Érdekességképpen, a norvég kézilabda erős alapokon nyugszik. A Kolstad a nemzeti bajnokság élcsapata, és több tehetséges fiatal játékos is szerepel náluk, akik a jövő nagy ígéretei. A norvég kézilabda mindig is híres volt az erős fizikai játékról és fegyelmezettségről, így nem meglepő, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában is rendre komoly kihívást jelent bármely ellenfél számára.

Itt van pár fotó a mai felkészülésről, a szegedi kézi srácnak nagyon komolyan veszik a holnapi meccset, ahol mi a szegedi közönség is ott leszünk harmadik csapatként! HAJRÁ SZEGED!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb