Sport

Bomba jól kezdett az OTP Bank – PICK Szeged a norvégok ellen, de meglepő vereség lett a vége

29–27-re kapott ki a norvég Kolstad csapatától az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti mérkőzésén. A Pick Arénában közel telt ház volt, a Kékek brilliánsan kezdtek, azonban az első etap végére valami eltört a csapatban, a végkifejleten pedig a második félidő végének óriási szegedi hajrázása sem tudott segíteni.

OTP Bank-PICK Szeged–Kolstad Handball 27–29 (11–12)
Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4859 néző. Vezette: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 9/5, Garciandia 9, Smárason 2, Bánhidi 3, Mackovsek, Frimmel 1. Csere: Mikler (kapus), Toto, Kalaras 1, Bodó 1, Jelinic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kolstad Handball: Bergerud – Gudjonsson 2, Söndena 5, Eck Aga, Gullerud 2, Lyse 3, Aalberg 7/2. Csere: Eggen (kapus), Jeppsson 5, Jóhansson, Óskarsson 3, Hald, Hovde 3, Stölefjell. Edzők: Christian Berge, Stian Gomo Nielsen.
Hétméteres: 5/5, ill. 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

Majdnem telt ház előtt csapott össze a két csapat, a Pick Arénában összegyűlt rengeteg drukker – a két csapat 2024-es formáját figyelve – okkal bizakodhatott abban, hogy a Kékek a februári 29–27-es győzelmet követően újra győztesen hagyhatják el a pályát. Szintén szegdi előnyt jelentett, hogy a Kolstad a legnagyobb sztárja nélkül érkezett, Sander Sagosen ugyanis sérülés miatt nem utazott el Norvégiából.

  • Erősen kezdtünk, Bánhidi Bence indította a gólok sorát, majd Garciandia és Frimmel talált be, 3–0-nál már időt is kértek a vendégek.
  • A kicsit vontatott, de a végét leszámítva szegedi fölénnyel csordogáló első félidő végére a norvégok felzárkóztak, sőt, Gullerud góljával 11–12 – re nyerték az etapot.
  • A második játékrészt egy Garciandia – egyenlítéssel kezdtük, ezt követően viszont jött három norvég gól (12–15) és elindult egy sikertelen széria, amelynek eredményeképpen Aalberg és Óskarsson találataival már 5 gólosra nőzz a hátrányunk (15–20) a félidő feléhez közeledve.
  • A végére – a B-középben tomboló szegediek legnagyobb örömére – Mikler Roland is pályára lépett, végül óriási küzdelem árán sikerült felzárkózni, de ez nem volt elég:

a meccset 27–29-re a Kolstad nyerte.

“Megérdemelten nyert a Kolstad, remekül játszottak. Őszintén szólva aggódom, mert remekül indult a szezon, de az utóbbi másfél hétben bőven akadtak gondjaink. Védekezésben nagyjából rendben volt a teljesítményünk, de támadásban túl sok furcsa hibát vétünk, illetve Bergerud kapust is naggyá tettük. Nem kell senkit hibáztatni, együtt vagyunk ezért felelősek, viszont meg kell találnunk, mi nem működik a játékunkban”

– nyilatkozta Michael Apelgren, az OTP-PICK Szeged vezetőedzője a csapat portáljának.

Szombaton a Győr ellen, majd jövő szerdán, szintén itthon, a Kielce ellen a Bajnokok Ligájában lépnek majd pályára a Kékek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb