Kikapcs

Fényekbe öltözik a szegedi Öreg Hölgy szombaton – ilyen volt a főpróba! (Fotók)

A Szent István téri víztorony, más néven a szegedi Öreg Hölgy, most hétvégén, október 26-án, szombaton este különleges fényfestéssel ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. A látványos show 18:30-kor kezdődik, és 20 percen keresztül világítja meg az ikonikus szegedi építményt. A főpróba már lezajlott, és mi elhoztuk neked a legszebb képeket róla! Ne maradj le, csodáld meg személyesen is!

Szeged egyik legfontosabb és legikonikusabb építménye a víztorony, amely nemcsak építészeti remekmű, hanem a város egyik fontos szimbóluma is. Ez a 120 éves hölgy, ahogy sokan hívják, a hétvégén különleges figyelmet kap, hiszen ilyen látványos megvilágítást talán még soha nem látott. A fények és a torony együttese egy igazán különleges vizuális élményt nyújt majd a látogatóknak. A főpróba már lezajlott, és mi szemtanúi lehettünk ennek a csodának.

A 20 perces fényshow keretében nemcsak a torony kap új megvilágítást, hanem a környező terület is része lesz a látványosságnak. A szervezők ígérete szerint ez egy olyan esemény lesz, amit érdemes személyesen átélni, hiszen a fények játéka és a torony különleges építészeti formái egyedülálló élményt nyújtanak majd. Ha szeretnél részese lenni ennek az ünnepi pillanatnak, ne felejts el időben érkezni, hogy jó helyet találj magadnak!

A szegedi Öreg Hölgy, azaz a Szent István téri víztorony 1904-ben épült. Építésének különlegessége, hogy ez volt az első vasbeton szerkezetű víztorony az országban, ami akkoriban forradalmi újításnak számított. Magassága 54 méter, és évek óta kedvelt látványosság nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is.

A torony szerkezetének és formájának köszönhetően különleges fényfestést kapott, ami a születésnapi esemény alkalmával új megvilágításba helyezi az építészeti remekművet.

A Tökéletes hétvége október 26-án és 27-én kerül megrendezésre Szegeden, a Szent István téren, ahol rengeteg színes programmal várják a látogatókat. Szombaton már reggel 9 órától indul a kézműves vásár, amelyet a nap folyamán tökfaragás, rajzoló sarok, töklámpás szépségverseny, interaktív szellemvadászat, és gyerekeknek szóló bábelőadás követ. Az esemény csúcspontja este 18:30-kor lesz, amikor a 120 éves szegedi víztorony különleges fényfestéssel öltözik ünnepi fényekbe. Emellett a víztorony kedvezményes belépővel is látogatható lesz a hétvége folyamán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb