GasztroVideo365

Na ez nem volt semmi! Teltház és felejthetetlen ízek a Nyolcas és Fia Borvacsorán a Bistorantban! (videó)

December 7-én a Bistorant ismét megmutatta, miért hívják Szeged gasztronómiai csúcsának. A Nyolcas és Fia Borvacsora teltházas sikerrel zajlott: az ételek, a borok és az este hangulata mindenkit lenyűgözött. Most elhoztuk neked a legjobb pillanatokat ebből az exkluzív eseményből!

Ahogy beléptél a Bistorantba, már az illatok is elárulták: különleges gasztronómiai élmény vár. A menü és a hozzá párosított borok nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztették, de a szívhez is szóltak. A vezető fogások között ott volt a zsírban sült marhapofa lilaburgonya-pürével és a fehércsokoládés sajttorta pisztáciaropogóssal – mindegyik tökéletes összhangban a Nyolcas és Fia Pincészet boraival.

A borvacsora menüje öt gondosan megkomponált fogásból állt, mindegyikhez a pincészet válogatott borai társultak. A batátakrémleves kacsamájjal és karamellizált karottával például a testes Merlot ’15 társaságában bontakozott ki igazán. Főételként pedig a zsírban sült marhapofa lilaburgonya-pürével, cabernet mártással és fehérrépa-ropogóssal érkezett az asztalra, melyhez két fantasztikus bor, a Cabernet Franc ’20 és a Mámor Merlot ’21 kínált harmonikus kíséretet. Az estét Leányka ’19 koronázta meg, amely frissességével és virágos aromáival az utolsó desszert utáni pillanatokat is különlegessé tette.

A vendégek nemcsak az ízekbe, hanem a pillanatokba is beleszerettek. A helyszín eleganciája, a borász személyes történetei és a közvetlen, baráti hangulat mind hozzájárultak ahhoz, hogy az este örökre emlékezetes maradjon. Ez nem egyszerű vacsora volt – ez egy élmény, amit újra és újra felidézünk majd.

Tudtad? A borospincék titokzatos mélye nem csupán a borok érlelődésének helyszíne, hanem a hőmérséklet és páratartalom tökéletes harmóniájának eredménye is. A pincészetekben általában 10-15°C a hőmérséklet, és a megfelelő páratartalom akadályozza meg, hogy a hordók kiszáradjanak, így a borok valóban a legjobb formájukat hozhatják, amikor az asztalra kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb