Közélet

Müller Cecília: tizenhét magyar van lélegeztetőgépen, 525 fertőzött, 20 áldozat, Csongrád megyei adatok (frissítve)

A regisztrált fertőzöttekből 17 ember van lélegeztetőgépen, hat százalék pedig intenzív ellátásra szorul – hangzott el az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. 525-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, ez napról napra növekszik, de egyenletesen, mondta Müller Cecília tisztifőorvos. Csongád megyében 17 fertőzött van.

https://www.youtube.com/watch?v=pWnsj9hoCGk&feature=emb_logo

Müller szerint az egyenletes görbe azt jelenti, hogy egyelőre a szoros kontaktban lévők adják át egymásnak a fertőzést. A regisztrált 525 fertőzöttből 25 százalék tünetmentes, 35 százalék enyhe tüneteket mutatott, 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul, mondta Müller.

Mint korábban megírtuk, mától kezdve nyilvános a fertőzöttek megyei eloszlása is. Csongrád megye az ötödik leginkább érintett megye az országban, az 525 esetből nálunk 17-et regisztráltak, bár, mint a tisztifőorvos kifejtette: a tényleges szám akár a többszöröse is lehet a már regisztráltnak.

Április 1-jén, reggel így állt a helyzet Magyarországon:

MINDANNYIAN KI VAGYUNK TÉVE A FERTŐZÉSNEK

Mindenki ki van téve annak, hogy megfertőzi a koronavírus, a fiatalok sem kivételek – jelentette ki dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Egyelőre nem nő ugrásszerűen a fertőzött emberek száma Magyarországon, az emelkedés mértéke egyenletes, és ez biztató. Magyarországon nem látható olyan exponenciális növekedés a fertőzöttek számában, amilyet néhány környező államban tapasztaltak, és ez valószínűleg a bevezetett kormányzati intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhető.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb