A francia cukrászda, ahol nincs két egyforma szombat – felfedeztük a szegedi Magicake Sütiműhelyt (videóval)

Egy éves lett a cukrászda, ami igazából nem is cukrászda és ahol tényleg nincs két egyforma hétvége. A Magicake Sütiműhelyben jártunk, amely csakis szombatonként nyitja meg a kapuit, hogy folyamatosan változó francia desszertekkel varázsolja el újra és újra a szegediek ízlelőbimbóit. A sütis vonalat megálmodó Mészáros-Nagy Ágival és férjével, a kávé-imádó Gergővel beszélgettünk a fiatal szegedi házaspár által üzemeltetett exkluzív sütiműhelyben.
MACARON, MOUSSE, TARTE – MINDEN SZOMBATON MÁS ÉS MÁS VARÁZSLATTAL
Mousse, tarte, macaron, eclair – ha nálad is ezekkel a kifejezésekkel indul egy igazán klassz hétvége, akkor szinte biztos, hogy az alsóvárosi Homok utcában működő Magicake Sütiműhely egy valóságos szentély lesz számodra. Mint Mészáros-Nagy Ági alapítótól megtudtuk, a csakis szombatonként – vagy ahogy ők hívják “süti szombaton” üzemelő hely egyik különlegessége, hogy mindig más a kínálat, ezért aztán lehetetlen megunni a letisztult, modern stílusú francia desszertjeiket. A hétvégi nyitva tartások mellett egyedi tortákat és desszertasztalokat is készítenek esküvőkre, születésnapokra, valamint két szegedi speciality kávézóba, az Antique-ba és a Hét Kávézóba is beszállítanak.

A másik “extra” pedig az, hogy a Magicake-ben egymást váltják a szakmai workshopok, amelyeken Ági a sütemény-, Gergő pedig a kávé- és kovászos kenyér készítés fortélyait adják át a résztvevőknek.
“Rendkívül népszerűek a francia vonalas, sütis, tortás és a gyerekeknek tartott foglalkozások, de az igazi közönségkedvenc a macaron workshop”
– magyarázta Mészáros-Nagy Ági, aki azt is elárulta, hogy a jövőben egy nagy meglepetéssel is érkezni fognak, amelyről egyelőre annyit árult el, hogy a workshopokat külső helyszínekre is el fogják vinni.
ÁLOMBÓL VALÓSÁG, ÚJHULLÁMOS SÜTIVEL, KÁVÉVAL ÉS KOVÁSZOS KENYÉRREL
Ági 7-8 éve foglalkozik cukrászattal, Gergő pedig 5-6 éve kávéval és kovászos kenyérrel, kezdetben mindketten csak hobbi szinten, majd a szenvedélyből hamarosan családi vállalkozás lett. Mint a páros férfi tagja kifejtette, a süti és kávé vonalat már az elején kettéválasztották egymás között. “Mivel a hozzánk betérő vendégek nagy része a desszert vonalon érkezik, egy kicsit “érzékenyítenünk” kell őket a kávé irányába” – magyarázta. A süteményekhez, tortákhoz hasonlóan kávé workshopokat is tartanak, amelyben azt tanítják meg, hogyan lehet többmilliós felszerelés és professzionális barista tudás nélkül is mennyei kávét készíteni otthoni körülmények között. A sütik és kávék mellett szerda és szombati napokon igazi vadkovászos kenyereket készítenek, és ebben a témában is várják az otthon sütni vágyók jelentkezését kovászos workshopjaikra.
A Magicake Sütiműhelyt Szegeden, a Homok utca 16-ban találod, szombatonként 9 és 18 óra közötti nyitva tartással. Ha nem szeretnél lemaradni a finomságokról, akár előre is megrendelheted őket egy különleges, általad összeállított sütidoboz formájában, ha pedig csatlakoznál a soron következő workshophoz, keresd Ágit és Gergőt a lenti elérhetőségek bármelyikén, üzenj nekik a FACEBOOK oldalukon keresztül vagy kattints IDE!
+36 20 43 43 940
[email protected]
Szeged, Homok utca 16.








