Szegedi Arcok

Pofánk leszakad: számítógépet lopott a szegedi járványközpontból egy férfi

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2020. márciusában egy 150 ezret érő számítógépet lovasított meg a kialakítás alatt álló Szegedi Infektológiai Központból. A szegény ember Danny Ocean-je nem hozta össze az évszázad bizniszét: az ellopott informatikai eszközt mindössze 50 ezer forintért adta tovább.

Íme. szerkesztőségünkbe megérkezett vádirat főbb részletei:

  • A vádlott 2020. március 22-ről 23-ra virradóra – a főbejáraton keresztül lazán besétált Szegedi Tudományegyetem telephelyére. Mivel javában zajlott a munka, sem az építőmunkások, sem az egészségügyi dolgozók nem szúrták ki.
  • A szegedi férfi az infektológiai osztály egyik szobájából elvitt egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt. A “zsákmány” értéke 150 ezer forint volt az ügyészség információ szerint.
  • A feltételezett elkövető a számítógépet 5000 forintért adta el egy ismerősének. A nyomozás során az ellopott értéktárgyak nagy része megtérült, lefoglalással és a sértett részére történő kiadással.

A vád a férfi esetében közveszély színhelyén elkövetett lopás, míg a vevő esetében orgazdaság vétsége. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Szegedi Járási Ügyészség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb