Sport

Csak 10-8-ig bírta a Ferencváros az üres csarnokban. Osztálykülönbség volt a MOL Pick Szeged javára

MOL Pick Szeged – FTC 43-29 (23-13), a MOL Pick Szeged tönkreverte a Fradit a Magyar Kupa negyeddöntőjében, mindezt az üres sportcsarnokban, ahol a pacsik után immáron a szurkolók is elmaradtak.

Osztálykülönbség volt a két csapat között:
MOL Pick Szeged – FTC 43-29 (23-13)

Eredetileg csak a pacsik maradtak volna el a MOL Pick Szeged- FTC Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzésen, ám a magyar kormány, és helyben az önkormányzat döntése alapján mégsem jöhettek be nézők a mérkőzésre. Valószínűleg sokáig nem is láthatjuk őket a helyszínen.

Fotó: Szabó Dávid

De nem ezért volt sokkal rosszabb szerda délután a Ferencváros: A 11. percben még 10-8 volt az állás, ám utána a vendégek úgy tűnt, mintha elfáradtak volna a nagy rohanásban és hamarosan már 16-8-at mutatott az eredményjelző. A félidőig pedig meglett a 10 gólos differencia, a Szeged javára.

Fotó: Szabó Dávid

A második félidőnben is pusztán annyi maradt a kérdés, eléri-e a Szeged a 40, a Fradi pedig a 30 gólt. Nos, minden a Szegednek sikerült, mi elértük, az FTC meg nem. A Szeged ezzel bejutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé, ahol ellenfele a Veszprém és a Balatonfüred és a Csurgó-Komló mérkőzés győztese közül kerül ki.

Forrás: Mol-Pick Szeged Youtube csatorna

Juan Carlos Pastor kiemelte, fontos, hogy megszokják a zárt kapus hangulatot, mert úgy néz ki, a közeljövőben sokáig így fognak játszani.

Mind a két csapat bevallottan a következő bajnoki meccsére készült ezzel az összecsapással elsősorban. Szombaton a Szeged az Orosházát, míg az FTC, számukra létfontosságú rangadón a Balatonfüredet fogadja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb