Kikapcs

Koronavírus vs moziélmény: a Belvárosi Mozi már zárva, a Cinema City Szeged létszám-stoppal kiskapuzik

Nem kedvez a koronavírus okozta vészhelyzet a szegedi mozirajongóknak, bár – ahogy a Cinema City példája is mutatja – kiskapu létezik. Szerdán Jávorszky Iván, a szegedi Belvárosi Mozit üzemeltető városi cég ügyvezetője bejelentette: törlik a 100 éves filmszínház összes előadását. A Cinema City ma trükkösen és nem éppen példamutatóan reagált a helyzetre: a Szeged Plazaban üzemelő mozi ezentúl létszámkorlátozás mellett tart nyitva, egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet a mai naptól kezdve.

Csak hogy világos legyen: a vészhelyzetre való tekintettel a kormány szerdán betiltotta a 100 fő feletti beltéri rendezvényeket.

A Cinema City-ben ezentúl 99 fő a létszám-limit.

Trükkös, egyben nem valami példamutató, sőt…

A koronavírus kapcsán kiadott közleményüket az alábbaikban közöljük:

“A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összehangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart.

Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással.

A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket:
– mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
– minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
– a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

Folyamatosan figyeljük a helyzetet és megtesszük a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket. Mindenkit kérünk a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll!”

Korábban írtuk a témában: mi van nyitva, mi van zárva Szegeden?

A Cinema City Szeged mai kínálata:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb