Mindenmás

Visszaáll az ütemes menetrend Szeged és Budapest között

Visszaáll az ütemes menetrend a Budapest-Szeged vasútvonalon április elején – tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-t.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szándéka nem volt rossz, de már a legelejétől látszódott, a szakmai szervezetek és az emberek tiltakozásán keresztül is, hogy az új menetrend több kellemetlenséggel jár, mint haszonnal.

Fotó: Szabó Dávid

A közlemény szerint április 5-étől a tavalyi menetrend szerint közlekednek a vonatok a vonalon. A megállás nélküli InterCity-járatok helyett így újra IC- és gyorsvonati részekből álló vegyes szerelvények szállítják majd az utasokat, óránkénti ütemben.

Fotó: Szabó Dávid

Arra már a nem ütemes menerend tavaly decemberi bevezetése előtt figyelmeztettek szakértők, sőt, a budapesti központú Közlekedő Tömeg Egyesület is, hogy a vasúti infrastruktúra korlátai miatt valós fejlesztést nem eredményező módon napi négy vonat közbenső megállásait a látszólagos gyorsaság érdekében törölték és emiatt számos más vonat többlet várakozásra, így lassabb haladásra kényszerült. ez pedig összességében messze rosszabb szolgáltatást eredményezett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb