Kikapcs

Zseniális: itt a Maradj Otthon! Fesztivál

Nincsenek rá szavak, annyira klassz és példamutató: a Volt Produkció vezetésével, számos hazai fesztivál részvételével elrajtolt a Maradj Otthon! Fesztivál, amely arra buzdítja a hazai zenei élet krémjét, hogy adjanak koncertet otthonról, a közösségi médián keresztül, ezzel is ösztönözve közönségüket az otthon tartózkodásra. A kezdeményezéshez két szegedi projekt, a SZIN és a Grand Café is csatlakozott.

A fesztivál szombat este Ruzsa Magdi “Most élsz” című slágerének lépcsőházi verziójával vette kezdetét, a népszerűségét jól mutatja, hogy a Youtube-re feltöltött klip a cikkünk megírásának időpontjában már 174.000 megtekintésnél járt, a Maradj Otthon! Fesztivál eseményére pedig több, mint 73.000 felhasználó iratkozott már fel.

Az otthoni show Járai Márk (Halott Pénz) kanapékoncertjével pörög tovább ma este 20:00 – tól, hétfőn este pedig Majka érkezik.

A szervezők elmondása szerint száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal. A Maradj Otthon! Fesztivál oldala figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot.

A projekt egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogad el, a felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb