Mindenmás

Napi Pakk, hétfő: kutyahideg, Emőkék napja, éljenek az ejtőernyősök!

A napfény városát szívesebben látjuk ragyogó napsütésben pompázni, azonban úgy tűnik megérkezhet az időjárás, amire még télen vártunk. A mai időhöz pedig szorosan kapcsolódik egyik világnapunk, hiszen március 23. a meteorológia világnapja és egyben a magyar ejtőernyősök napja is.

Nézzük mi várható 2020. március 23-án, hétfőn!

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Nem tisztünk ijesztgetni senkit, de bizony március végére megérkezhet a téli időjárás az előrejelzések szerint. Az elmúlt hétvégén is már hideg, szeles időt jósoltak, némi havas esővel. Szegeden azonban ennek enyhébb változatát kaptuk. Jelenleg is havat és mínusz fokokat látnak a meteorológusok. Szegeden pontosan -3 és 2 fok között ingadozhat a hőmérséklet.

Ha nem lenne elég, hogy hétfő van: “Legyen hó”, a Jégvarázsból, egy órás, végtelenített verzióban…

KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN:

A Szegedi Közlekedési Társaság felhívta a figyelmet, hogy a járművek minden megállóban megállnak, minden ajtót kinyitnak, ne használják az utasok a nyomógombokat! Valamint jegy-és bérletpénztár a Széchenyi téren 7 és 15 óra között üzemel. Ezen felül az ügyintézést online végezzék! Az intézkedések a járvány ideje alatt fontosak, a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében.

Fotó: Szabó Dávid

NÉVNAPOK, ÉVFORDULÓK:

Emőkéket ünnepeljük ma nevük napján. Minden névnapos mellett, külön köszöntjük Bagdy Emőkét, aki a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita. Egy 2010-es nyilatkozata jellemezheti igazán, melyben így beszélt hivatásáról:

Mindig szerettem tanítani és lelket gyógyítani. Ezt teszem ma is, és tanítok „nem középiskolás fokon” a média minden csatornáján és mindenütt, ahová hívnak, és ahol terjeszthetem a pszichológiai ismereteket. Remélem, sokáig végezhetem ezt a szolgálatot. Mégsem időt kérek a sorstól, hanem csak azt, hogy szabott életidőmben mindig a személyes érdekeltségen túlmutató értelme legyen annak, amit teszek.

( Forrás: Wikipédia)

Fotó Bagdi Emőke, Facebook

A mai napon ünnepeljük a meteorológia világnapját, 1960 óta. Az időjárás megfigyelésére először 1853-ban hirdettek meg nemzetközi programot, tevékenységi körébe elsősorban a meteorológiai szolgálat világméretű kiépítése, az ENSZ tagországai közötti gyors időjárási tájékoztatáscsere megszervezése tartozik.

De mit ünneplünk még ma?

1918. március 23-án Olaszországban, a dél-tiroli Pergine repülőtere fölött, vitéz Boksay Antal főhadnagy magyarként elsőnek  hajtott végre sikeres ejtőernyős ugrást, egy német gyártmányú repülőgép-vezető mentőernyővel. Ennek emlékére 2003-tól ezen a napon ünnepeljük a Magyar Ejtőernyősök napját.

Nézzük, milyen egy ejtőernyőzés Szegeden

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Az euró 353 Ft , az üzemanyag ára még mindig körülbelül 10 Ft-al kerül kevesebbe, mint a járvány előtt. Fontos információt adott közre az operatív törzs, mely szerint akkor rendelnek el kijárási tilalmat a koronavírus miatt, ha területi gócpontot tudnak azonosítani. Ez egyelőre nem történt meg.

Forrás: Magyarország Kormánya, Facebook

HÉTVÉGI HÍRÖSSZEFOGLALÓNK A KORONAVÍRUS-HELYZETRŐL:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb