Hirdetés
Hirdetés
5.6 C
Szeged
2021, január 22., péntek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Botka László: bezár a Cserepes sori piac, szűkül a tömegközlekedés

Botka László: bezár a Cserepes sori piac, szűkül a tömegközlekedés

Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac és tovább szűkül a szegedi tömegközlekedés – jelentette be Szeged polgármestere, Botka László hétfőn délután.

A polgármester az időközbeni tapasztalatokról és a szükséges új intézkedésekről beszélt ma délutáni Facebook Live videójában:

  • Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac.
  • Tovább szűkül a szegedi tömegközlekedés a múlt heti nyári menetrendhez képest, mégpedig úgy, hogy a felvették a kapcsolatot a legnagyobb munkáltatókkal, akik termelése, munkája létfontosságú ezekben az időkben. Az ő igényeikhez igazodva tovább szűkítik, de fenntartják a közösségi közlekedést Szegeden.
  • Azon szegedi vendéglátó helyeknek, cégeknek, kereskedelmi egységeknek, üzleteknek, amelyek önkormányzati bérleményként működnek és az IKV felé igazoltan március végéig bezárnak, április 1-től nem kell bérleti díjat fizetniük. Ahol az önkormányzati bérlő maga is albérletbe adta ki a bérleményt, és albérlő látta el a szolgáltatást, működtetett üzletet, ebben az esetben akkor mentesül az önkormányzati bérlő az önkormányzat felé a bérleti díj fizetési kötelezettsége alól, ha az albérlő hivatalosan igazolja, hogy a bezárás után semmilyen bérleti vagy egyéb díjat nem kell fizetnie.

A polgármester elmondta továbbá, hogy jelenleg mintegy 500, 70 év feletti személy kéri az önkormányzat gondoskodását, ami bevásárlást és napi egyszeri meleg étel házhoz szállítását jelenti. A szolgáltatás ingyenes, az alapanyag azonban nem.

Az óvodákban 30 gyermek, a gyerekek 0,5%-a, A bölcsődében 13, a gyermekek 1%-a jelent meg a mai napon, akiknek a szülei a gondoskodást máshogy nem tudták megoldani. Az iskolákból a tanulók 15%-a veszi igénybe az étkeztetést, tájékoztatott Botka László.

Botka László tájékoztatója a koronavírus-helyzetről – 2020.03.23.

Botka László tájékoztatója az aktuális koronavírus-helyzetrőlAzok a szegedi üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és a koronavírus-járvány miatt bezárnak, április 1-től mentesülnek a bérleti díj fizetése alól. A következő napokban tovább szűkül a szegedi tömegközlekedés, de úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a patikák, az élelmiszerüzletek és élelmiszergyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre. A Cserepes sori piac azonnali hatállyal bezár.További részletek a videóban!

Közzétette: Szeged Televízió – 2020. március 23., hétfő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -