Közélet

Botka László: bezár a Cserepes sori piac, szűkül a tömegközlekedés

Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac és tovább szűkül a szegedi tömegközlekedés – jelentette be Szeged polgármestere, Botka László hétfőn délután.

A polgármester az időközbeni tapasztalatokról és a szükséges új intézkedésekről beszélt ma délutáni Facebook Live videójában:

  • Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac.
  • Tovább szűkül a szegedi tömegközlekedés a múlt heti nyári menetrendhez képest, mégpedig úgy, hogy a felvették a kapcsolatot a legnagyobb munkáltatókkal, akik termelése, munkája létfontosságú ezekben az időkben. Az ő igényeikhez igazodva tovább szűkítik, de fenntartják a közösségi közlekedést Szegeden.
  • Azon szegedi vendéglátó helyeknek, cégeknek, kereskedelmi egységeknek, üzleteknek, amelyek önkormányzati bérleményként működnek és az IKV felé igazoltan március végéig bezárnak, április 1-től nem kell bérleti díjat fizetniük. Ahol az önkormányzati bérlő maga is albérletbe adta ki a bérleményt, és albérlő látta el a szolgáltatást, működtetett üzletet, ebben az esetben akkor mentesül az önkormányzati bérlő az önkormányzat felé a bérleti díj fizetési kötelezettsége alól, ha az albérlő hivatalosan igazolja, hogy a bezárás után semmilyen bérleti vagy egyéb díjat nem kell fizetnie.

A polgármester elmondta továbbá, hogy jelenleg mintegy 500, 70 év feletti személy kéri az önkormányzat gondoskodását, ami bevásárlást és napi egyszeri meleg étel házhoz szállítását jelenti. A szolgáltatás ingyenes, az alapanyag azonban nem.

Az óvodákban 30 gyermek, a gyerekek 0,5%-a, A bölcsődében 13, a gyermekek 1%-a jelent meg a mai napon, akiknek a szülei a gondoskodást máshogy nem tudták megoldani. Az iskolákból a tanulók 15%-a veszi igénybe az étkeztetést, tájékoztatott Botka László.

https://www.facebook.com/SzegedTV/videos/221892615885705/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb