Mindenmás

Napi Pakk, szerda: Velence, Elton John, Szex és New York

Az időjárásunk még mindig nem változik sokat az előző napokhoz képest. Ennek dacára a mai nap méltó az ünneplésre, hiszen több ismert ember is születésnapos ma.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

A csapadékos idő és a hideg ragaszkodik hozzánk, pár napig még marad. A hőmérséklet -1 és 4 fok között lehet.

NÉVNAPOK, ÉVFORDULÓK:

Irén és Írisz nevű hölgyeket köszöntjük ma. 1599 éve ezen a napon alapították Velence városát. Mindez egyszerre a természetnek és emberi munkának is köszönhető: a lagúnák és szigeteik a legutóbbi jégkorszak folyamáradatainak és a tenger munkájának összecsapásából származnak.

Velence az “Adria királynője”
Kép: maiutazas.hu

55 éves a mai napon a Szex és New York főszereplője, Sarah Jessica Parker. Ezért a főszerepért négy Golden Globe és két Emmy díjat kapott. Több csattanó idézet található a filmből az interneten, ezekből szemezgettünk:

“A barátságok nem maradnak meg csak úgy. Invesztálni kell bele. Ez olyan, mint a nyugdíj: nem számíthatsz arra, hogy öreg korodban hirtelen a semmiből a fejedre hullik egy halom pénz. “
“Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha… Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat. “

A mai napon ünnepel Elton John is. Az angol énekes-zenész 73 éves. Hatszoros Grammy díjas és kétszeres Oscar-díjas művész. Az I’m Still Standing című száma az egyik legismertebb, amely csattanós választ adott azoknak, akik a hetvenes évek közepéig tartó sikerszéria után már temetni kezdték az énekes karrierjét.

AMIT MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Szegeden 30.000 maszkot kapnak a házi orvosok. A jelenlegi adatok szerint országosan 187 fertőzöttről tudunk igazoltan. Rovó László ügyében is érkeztek friss hírek, íme a tegnapi nap legfontosabb hírei:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb