KikapcsSzegedi Arcok

Juronics Tamás, Te zseni: Szegedre is megjött a #LegényesezzOtthon kihívás (videóval)

Challenge Accepted! Juronics Tamás és Czár Gergely is becsatlakozott a “Legényesezz otthon” kihívásba: otthon, a nappaliból és a teraszról járják a legendás erdélyi táncot. Görgess le, mutatjuk a videókat!

Hogy mi is ez?

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész indította új néptáncos kampány egyszerű, mint a lekváros kenyér: az ország legjobb táncosai a közösségi médiában hívják ki egymást egy-egy virtuális táncra, a feladat nem más, mint otthonról tolni egy kalotaszegi legényest. A cél, akárcsak a Maradj Otthon! Fesztivál esetében, otthon tartani az embereket. A kihívás, konkrétan: “Adj elő 6 szabadon választott kalotaszegi legényes pontot a lakásban, majd töltsd fel ezt a videót a saját oldaladra! Ezután nevezd meg 3 ismerősödet, akiknek szintén teljesítenie kell a #LegényesezzOtthon kihívást!”

A Szegedi Kortárs Balett arcai mindenkit übereltek az országos kihívásban, mutatjuk a produkciókat:

JURONICS TAMÁS

Bírjuk ezt a fazont. Emberileg, szakmailag, minden szempontból büszkék vagyunk rá, hogy egy városban lakunk vele. A Kossuth-díjas magyar, szegedi táncművészt és koreográfust nem kisebb név, mint a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Ertl Péter hívta táncra:

https://www.facebook.com/kortarsbalett.pr.juronics/videos/507683753519334/

A #challenge folytatódott: Tamás három kihívottja Pataki András, Czár Gergely és Horváth Csaba Csirke voltak.

CZÁR GERGELY

A Szegedi Kortárs Balett karakteres, jóvágású táncosa 2006 óta táncol Szegeden, azóta kapott többek között Dömötör, Évad Táncosa és Harangozó díjat is. Gergő így tolta le a kalotaszegi legényest a kisszobában:

https://www.facebook.com/czargergely/videos/652868988611811/

Az ő kihívottjai: Vincze Lotár, Fülöp Ádám Pedro, Hámor József.

FÜLÖP ÁDÁM

A Szegedi Nemzeti Színház ifjú színészét Fifázás közben érte a kihívás, bevarrt egy zura gólt, majd nekikezdett az autentikus erdélyi táncnak.

https://www.facebook.com/adam.fulop.7/videos/3117327074984770/

A kihívás pörög tovább, amint újabb szegedi művészek csatlakoznak, jövünk mi is a produkcióikkal!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb