Sport

A Bajnokok Ligája cím helyett az életben maradásért küzdenek a szegedi tekések

Ezen a hétvégén rendezték volna Szerbiában a tekések Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amire a Zengő Alföld Szegedi TE csapata is kvalifikálta magát. Ma utaztak volna el a helyszínre.

Csomagolják a sportfelszereléseket az Újszegedi Teke – és Bowling Centrumban, ami a nagyközönség előtt már március 16-án bezárt. Eredetileg azért készítették volna össze a felszerelést, hogy utazzanak a sportág egyik legnagyobb megmérettetésére, a BL négyes döntőjére. A jelenlegi helyzetben viszont azért pakolnak Karsai Lászlóék, hogy hazavigyék, amit kell, mert a mai naptól már egyénileg edzenek ők is tovább, otthon. Eddig zárt csoportban készültek, bár ők sem tudták, hogy mire.

Forrás: www. szeged-teke.hu, fotós Kuklis István, Frank Yvette

Karsai Ferenc elnök, Zengő Alföld Szegedi TE: „Pont ezen a hétvégén lett volna szezon egyik kiemelt versenye a BL-döntő, de ez is elmarad. Ahogyan az egyéni világbajnokság is, ahová három sportolónk utazott volna. Ennek tervezett helyszíne Poznan, Lengyelország volt, a dátuma pedig május. Jelenleg minden leállt. „

forrás: www.teke-szeged.hu

A nyolc alkalmazottal működő vállalkozásnál jelenleg a karbantartási munkákat végzik el. Karsai Ferenc, aki Nemzetközi Teke Szövetség alelnöke is egyben azonban úgy gondolja, ez a helyzet akár csődbe is sodorhatja a vállalkozást és a klubot is.

Karsai Ferenc: ”A legnagyobb érvágást a sport és a vendéglátás számára jelentik a járvány miatti korlátozások, intézkedések. Mi mindkettőben érintettek vagyunk. Egyelőre a szponzoraink kitartanak mellettünk, de nagyban függ a jövőnk az Önkormányzati támogatástól, ami a költségvetésünk közel fele. Ha a járvány miatt új költségvetése lesz Szegednek és a sportra már nem jut, nem tudom, hogy éljük túl az évet. Az elmúlt három évben kiemelt csapatként kaptuk a támogatást a várostól és júniusban jár le a szerződés. Ezen kívül a jelenlegi játékosainkkal sem tudunk tárgyalni a folytatásról és új játékosokkal sem tudunk tárgyalni, minden bizonytalan. „

Ami a lehetséges forgatókönyveket illeti, ha most fújnák le a szezont akkor a Zengő-Alföld SZTE lenne a bajnok, mert bár pontszámban azonos a Zalaegerszeggel, idegenben győzni tudott ellenük. A final four-t egy hétvége alatt meg lehet rendezni, arra később még sor kerülhet.

Kiemelt képünk forrása: www. szeged-teke.hu, fotós Kuklis István, Frank Yvette

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb