Hirdetés
Hirdetés
7.2 C
Szeged
2021, január 23., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Veszélyhelyzet idején elektronikus felületen intézhetjük bírósági cégügyeinket

Veszélyhelyzet idején elektronikus felületen intézhetjük bírósági cégügyeinket

Az elektronikus ügyintézési portálon  mostantól közvetlenül is elérhető az E-cég betekintő felület, melyben cégjegyzékszám alapján kereshetők, megtekinthetők a nyilvános cégiratok, tájékoztatta szerkesztőségünket a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya.

A bíróságokon a cégügyszakban az egyes cégek ügyiratait eddig elsősorban a bírósági irodákban, ügyfélközpontokban személyes megjelenés útján lehetett megismerni. A veszélyhelyzet miatt életbe lépett bírósági intézkedések szerint jelenleg szünetel a személyes ügyfélfogadás, az E-cég betekintő rendszer azonban lehetővé teszi e téren is az elektronikus ügyintézést.

Az E-cég betekintő felületre a belépéshez ügyfélkapus azonosítás szükséges, illetve a letöltött cégiratok megtekintése az e-szignó alkalmazás használatával lehetséges. Egy felhasználó maximum 100 keresést indíthat 24 órán belül. A használathoz szükséges regisztrációról a felülethez tartozó tájékoztatóban további információ található. 

Fotó: Szabó Dávid

A keresőfelület közvetlenül itt érhető el. A bíróságok online ügyintézési szolgáltatásai ide kattintva érhetőek el.

Az Országos Bírósági Hivatal folyamatosan fejleszti a digitális úton elérhető elektronikus bírósági szolgáltatásokat. Az online ügyintézéssel a bírósághoz forduló ügyfelek az egyes bírósági ügyeiket otthonukból, online, 0-24 órában intézhetik, áll a Szegedi Törvényszék tájékoztatójában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -