Közélet

Veszélyhelyzet idején elektronikus felületen intézhetjük bírósági cégügyeinket

Az elektronikus ügyintézési portálon  mostantól közvetlenül is elérhető az E-cég betekintő felület, melyben cégjegyzékszám alapján kereshetők, megtekinthetők a nyilvános cégiratok, tájékoztatta szerkesztőségünket a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya.

A bíróságokon a cégügyszakban az egyes cégek ügyiratait eddig elsősorban a bírósági irodákban, ügyfélközpontokban személyes megjelenés útján lehetett megismerni. A veszélyhelyzet miatt életbe lépett bírósági intézkedések szerint jelenleg szünetel a személyes ügyfélfogadás, az E-cég betekintő rendszer azonban lehetővé teszi e téren is az elektronikus ügyintézést.

Az E-cég betekintő felületre a belépéshez ügyfélkapus azonosítás szükséges, illetve a letöltött cégiratok megtekintése az e-szignó alkalmazás használatával lehetséges. Egy felhasználó maximum 100 keresést indíthat 24 órán belül. A használathoz szükséges regisztrációról a felülethez tartozó tájékoztatóban további információ található. 

Fotó: Szabó Dávid

A keresőfelület közvetlenül itt érhető el. A bíróságok online ügyintézési szolgáltatásai ide kattintva érhetőek el.

Az Országos Bírósági Hivatal folyamatosan fejleszti a digitális úton elérhető elektronikus bírósági szolgáltatásokat. Az online ügyintézéssel a bírósághoz forduló ügyfelek az egyes bírósági ügyeiket otthonukból, online, 0-24 órában intézhetik, áll a Szegedi Törvényszék tájékoztatójában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb