Hirdetés
Hirdetés
0 C
Szeged
2021, január 27., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Müller Cecília: sok új fertőzött várható Magyarországon

Müller Cecília: sok új fertőzött várható Magyarországon

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta, hogy egyre több laboratóriumi vizsgálatot végeznek, hiszen még mindig zajlik a kontaktuskutatás. Eddig 12 148 mintavétel történt. Éjjel-nappal dolgoznak hét laboratóriumban, a vizsgálatok folyamatosak, nincsen elmaradás – közölte. Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy az eddigi ismeretek alapján a fertőzöttek jelentős részénél, több mint 80 százalékánál enyhe tünetekkel zajlik le a betegség.

66 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Mint elmondta: az elmúlt 24 órában 66-al nőtt az igazolt fertőzöttek száma, ami azt jelenti, hogy immár 408 beteget tartanak nyilván. Továbbá két újabb haláleset történt: egy 86 és egy 90 éves, más egyéb krónikus betegségben szenvedő személy hunyt el.

A FERTŐZÉS TÜNETEI

Felhívta a figyelmet ara, hogy aki a fertőzésre utaló tüneteket észlel – ilyen a láz, a száraz köhögés, végtag- és izomfájdalom, néha gyomor és bélrendszeri panasz -, azonnal értesítse a háziorvosát telefonon. A mentők minden gyanús esetben a beteg otthonában elvégzik a mintavételt, amennyiben pedig szükséges kórházba viszik a beteget. A súlyos betegeket az egész országban kijelölt intézmények, illetve szervezeti egységek fogadják és valamennyi intézményben rendelkezésre áll a betegek ellátásához szükséges infrastruktúra, ágy, orvos, gyógyszer – tette hozzá. Ugyanakkor – folytatta -, az esetek több mint 80 százalékában csak enyhe tüneteket okoz a fertőzés. Ebben az esetben nincs szükség kórházi ellátásra, viszont még otthonán belül is szigorúan izolálni kell a fertőzöttet.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN:

Katonák segítik a kijárási korlátozás betartását – adta hírül az MTI. A katonai rendész járőrök főként a forgalmas közterületeken, továbbá a piacokon, pályaudvarok és bevásárlóközpontok környékén segítenek be a rendőrségnek, így valószínűleg a Mars Téri Piac, az ÁRKÁD Szeged vagy a Szegedi Vasútállomás környékén is gyakrabban fognak járőrözni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -