Hirdetés
Hirdetés
10 C
Szeged
2021, január 22., péntek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Program Több, mint ötmillió forint gyűlt össze az I Love Retro online fesztiválon

Több, mint ötmillió forint gyűlt össze az I Love Retro online fesztiválon

Több, mint ötmillió forintnyi adomány gyűlt össze a tegnap esti I Love Retro online fesztiválon – tájékoztatta a Szeged365.hu-t a rendezvény főszervezője, a szegedi Mára Krisztián. A nagyjából egy komplett Bravo Hits kazettányi fellépőt felvonultató eseményt több, mint 45.000 ember nézte végig otthonról.

Nagyot ment az egészen egyedi koncepciójú, szegedi szervezésű I Love Retro online fesztivál. A Maradj Otthon! Fesztivállal ellentétben itt a fellépők nem otthonról zenéltek, hanem egy felturbózott raktárépületből, viszont betartva a kormány által hozott intézkedéseket, külön-külön, egymástól elszigetelve: egymás után érkeztek a helyszínre (amely egy felturbózott raktárépület volt), nem érintkeztek egymással, a stáb tagjai pedig maszkban, szemüvegben és kesztyűben végezték a munkájukat. Még a koreográfiát is a péntek éjféltől életbe lépett szabályozás szerint hozták össze: a színpadi táncosok egymástól másfél méterre ugráltak.

Közzétette: I LOVE RETRO – 2020. március 28., szombat

Az online esemény ingyenes volt, de bárki vehetett támogató jegyet online, melynek 
bevételét többek között a Szent László Alapítványnak és a miskolci Gyermeklélegeztető Központnak juttattják el, amely intézmények 
lélegeztetőgépeket vesznek majd a befolyt összegekből, illetve betegeik és dolgozóik életkörülményeinek javítására használják fel a befolyt támogatási összeget. A finanszírozás a szöges ellentéte volt a megszokottnak: nem a fellépők kaptak gázsit, hanem ők és a menedzserek is fizettek azért, hogy fellépjenek. Az együttesek 100-100.000 Ft-tal, a menedzsmentek pedig 200.0000 Ft-tal támogatják a gyűjtést, így közel 1.5 millió Forintos alappal indul a jótékonysági online fesztivál. 23:30-ra, a produkció végére Sári Évi műsorvezető közel 1.000 támogatói jegyről számolt be, ami azt jelenti, hogy a szervezők és a fellépők által felajánlott összegekkel együtt 5.1 millió forint gyűlt össze.

A buli pedig atom volt, tökéletesen hozta azt a hangulatot, amit a Tisza Gyöngye árasztott magából a 90-es években, mi speciel imádtuk:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -