Mindenmás

Napi Pakk, kedd: felhő és szél, Árpád névnap, Eiffel-torony, AC/DC

Visszaesik a meleg idő, Árpádokat ünnepeljük és az elkészült Eiffel-tornyot. Beszámolunk a koronavírus járvány újabb fejleményeiről. Nézzük, mai pakkunkat.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Pár napra tért vissza a tavaszias idő, ma ismét hidegebb, szelesebb idő várható. Éjjel -1 fok is lehetett, így napközben is maximum 9 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Csapadékról, hóról már nem számoltak be az előrejelzések, ez legalább egy jó pont március utolsó napján.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Boldog névnapot kívánunk az Árpádoknak! Nevük egy régi magyar név, amit a 19. században újítottak fel Árpád fejedelem tiszteletére. Az 1960-as és ’80-as években volt nagyon gyakori név.

131 éve március 31-én elkészült az Eiffel-torony. Párizs jelképe, az Eiffel-torony Gustave Eiffel-ről az építőről kapta nevét, akinek mellszobra ma is látható az északi pillér tövében. Az építmény a francia forradalom centenáriumára rendezett világkiállításra készült. 700 terv közül fogadta el a zsűri a művet. Az Eiffel-torony sok megpróbáltatáson ment keresztül, de még ma is a világ egyik leghíresebb épületeként ismerjük, maga a torony 300 méter. 1930-ig a világ legmagasabb tornya is volt, míg nem épült fel a New York-i Building, ami 319 méter.

Kép: 24.hu

65 éves lett Angus Young az AC/DC szóló gitárosa. Skót származású, ausztrál zeneszerző és egyben a zenekar egyik alapítótagja is.

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Újabb szegedi és országos hírek a koronavírus körül:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb