Mindenmás

Otthon is (de)nehéz az iskolatáska: beszélgetések Dr. Szalma Ibolya szegedi pszichológussal

Becsavarodsz otthon? Ne tedd! Szakértővel segítünk. Home office és távoktatás, két olyan kifejezés, amiről eddig szinte soha nem hallottunk, ma viszont életünk részévé váltak, mint az alvás. Mindenki leírja a részleteket és a jogszabályokat, mit tehetünk és mit nem, de a lelki oldaláról már keveset, vagy semmit nem lehet olvasni. Dr. Szalma Ibolya, klinikai szakpszichológsal beszélgettünk a karantén pszichológiai nehézségeiről.

Sorozatunk első részében az otthoni tanulás nehézségeiről beszélt.

Dr. Szalma Ibolya a szegedi nők védelmét is kiemelt helyre szeretné emelni, mert minden krízis helyzetben hatalmas felelősség van a nők, a feleségek, az anyák vállán! Még a koronavírus által kialakult szomorú helyzet előtt több tenni akaró szegedi hölgy összeült a szegedi Reök Kávézóban, ahol megbeszélték, hogy itt az idő lelki segítséget nyújtani az arra rászoruló szegedi hölgyeknek. Ehhez csatlakozunk mi is a szeged365.hu-val.

Forrás: bezzeganya

A koronavírus helyzete miatt egyelőre telefonos beszélgetésekkel göngyölítjük fel a problémákat, és majd szereténk tanácsokat is adni arra nézve, hogyan lehet leküzdeni őket. Sorozatunk első részében az otthontanulás nehézségeiről beszélt Dr. Szalma Ibolya. Egy merőben új szituáció gyermeknek, szülőnek és tanárnak egyaránt. Mivel pedig leginkább a családanyákra fókuszálunk, a problémát az ő szemüvegükön keresztül nézzük meg:

Dr. Szalma Ibolya tanácsa, függetlenül attól, hogy van-e munkája valakinek, vagy nincs: Írjon és tartson napirendet. Enélkül ugyanis nagyon valószínű, hogy gyorsan és nagyon könnyen az őrületbe kergetjük magunkat és a környezetünket is. Ehhez hasonló és várhatóan ilyen hosszan tartó szituációra még soha nem volt példa. Így a tapasztalat is nagyon csekély egyelőre. Ahogy elmondta, jelenleg is hívogatják őt segítséget kérő szülők. Mindenkinek erősnek kell maradni. addig is, mind azemélyesen, mind online próbál segíteni a segítségért hozzá fordulóktól.

Ti is kérhettek segítéget! Bárki bármilyen lelki nehézségekkel küzd, írja meg nekünk mi pedig továbbítjuk Dr. Szalma Ibolyának és csapata felé. email: [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb