Sport

A ligetből a válogatottba – szegedi atléta is bekerült a legjobbak közé

A Magyar Atlétikai Szövetség kijelölte, hogy kik azok a tehetségek, akikre a jövőben számít a válogatottakban.  A Titán Triatlon Club atlétika szakosztályvezetője, Menyhárt Zoltán is kapott értesítést arról, hogy Kovács Árpád az U16-os válogatott keret tagja.

Létesítmény nélkül, de óriási elhivatottsággal készülnek városunk atlétái. A „sportok királynője” nem létezhetne itt, a Tisza-partján olyan elhivatott pedagógusok, edzők nélkül, mint amilyen Menyhárt Zoltán vagy ahogyan mindenki ismeri, Menyus. Több, mint 20 év alatt a szegediek magyar bajnoki címeket szereztek és eljutottak számos világversenyre is. Utánpótlás Európa-bajnokságon, ifjúsági világbajnokságon is vitték a város hírét.

Menyus: „Az első negyedév első fele kiválóan sikerült, miután a fedettpályás szezon lement, a mezei és szabadtéri versenyekre kezdünk koncentrálni.  Mivel se pályánk se tornatermünk, így a ligetben kis csoportokban edzettünk a múlt hét csütörtökig. Péntek óta szakosztályunk tagjai közül Kovács Árpád (U16 válogatott) és Hallósy Zsolt (szenior M45) szinte mindent az eredeti tematika alapján végez el, többnyire egyedül. Árpival nem igazán szeretnénk leállni, mert a MASZ jövő reménységei listán már rajta van az elmúlt évek eredményei alapján.”

Az ifjú atléták többsége most kénytelen otthon edzeni.

Zoltán: „Tanítványaim tényleg nagyon jó formában kezdték a 2020-as versenyszezont és szerettünk volna maradandót alkotni egy-egy távon és versenyen. Ebből már szinte biztos, hogy csak töredékére kerülhet sor, ha egyáltalán visszaáll a versenyzés lehetősége. Egyik legnagyobb szívfájdalmam az lenne, ha a szeptemberi, brnoi verseny is elmaradna. Mottóm: A győzelem egy életforma! Biztos nem adjuk fel, odafigyelve egymásra tesszük a dolgunkat és a születéskor kapott adottságiankat kihasználjuk a sport területén is.”

Menyhárt Zoltánék is örömmel értesültek a Szeged365.hu-n arról, hogy elindult az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb atlétikai beruházása Szegeden.

Zoltán:Én is itt olvastam, hogy megkezdték a SZVSE- pálya elbontását, amely helyén remélhetőleg egy minőségi atlétikai pálya is elkészül a terület rendezése után. Én annak örülnék a legjobban, ha a szegedi tehetséges atléták rendezett körülmények között tudnának edzeni, hogy tovább öregbítsék városunk hírnevét ebben az alapsportágban.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb