MindenmásSzegedi Arcok

Vasárnap esti libabőr: amerikában élő szegediek öntenek lelket az itthoniakba a Nélküled című dallal (videó)

Ha szegedi vagy, bárhová is vigyen a sors, szegedi maradsz! Szenzációs videót kapott a Szeged365.hu csapata, amelyben amerikában élő szegediek éneklik az Ismerős Arcok – Nélküled c. dalát, kifejezve összetartozásu(n)kat a legnehezebb napokban is.

A videót Magyarországon először a Szeged365.hu mutatja be, köszönjük szépen a megtiszteltetést!

SZEGEDIEK A VILÁG KÖRÜL, KÜLÖNKIADÁS

A produkcióban rengeteg kinti magyar vett részt, akik az Egyesült Államok különféle nagyvárosaiból énekeltek fel 1-1 részt a teljes dalhoz, kliphez. A produkció egyik főszereplője a szegedi rádiós legenda, Patkós Attila, aki a Szeged365.hu-nak elmondta, a kezdeményezésnek két célja van:

  • Lelket önteni egymásba, hiszen most nagyon nehéz időket élnek át az Egyesült Államokban élő magyarok. Eddig legalább ott voltak nekik a “Magyar Bulik” (ezek szervezésében Patiék is gyakran részt vettek, sőt, Patkós Doktor odakint is gyakran lemezjátszók mögé állt az utóbbi években), de a koronavírus okozta helyzetben ezeket is le kellett fújni. Ahogy Pati mondta pár órája Viber-en: “Eddig legalább együtt voltunk, kinti magyarok és kinti szegediek, de az átkozott vírus most elszakított bennünket egymástól.”
  • Lelket önteni az itthoni családtagokba, rokonokba, barátokba, éreztetni velük, hogy többezer kilométerről is gondolnak rájuk a kintiek.

Az ötlet Pati barátjától, Sizare Petitől származik, aki – mielőtt New Jersey – be költözött volna – szintén ismert DJ volt itthon, többek között a budapesti Hysteria Night Club-ban zenélt. Patkós Doktor azt is elmesélte, miért választották az Ismerős Arcok – Nélküled c. dalát: “Minden Magyar Buli végén ezt játsszuk le, ez fejezi ki az összetartozásunkat. Nélküled, hiszen egymás nélkül magányosak, elesettek vagyunk…” A libabőrös produkcióban több szegedi is részt vett, olyanok is, akik a Szegediek a Világ Körül rovatunkban is vendégeskedtek már:

Sipos “Nono” Judit, festő- és fotóművész (róla ITT írtunk korábban)

Gábor Gábor alias Kenéz Gábor (róla ITT írtunk korábban)

Klatyik Erika (a Sarasota-i Magyar Fesztivál főszervezője)

Patkós Attila, a mi Patink (róla pedig ITT)

Következzen a klip, mi imádjuk, főleg úgy, hogy többségében nem profi zenészek énekelnek benne (de itt nem is az a lényeg):

“Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul Magyarok.”

Vigyázzatok magatokra odakint, köszönjük, hogy vagytok nekünk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb