Mindenmás

Napi Pakk, hétfő: 19 fok, építészet, ABBA, nincs parkolási díj

Napsütéses, igazán tavaszi nappal indíthatjuk a hetet Szegeden. Sőt, további jó hírekkel is szolgálhatunk azoknak, akik autóval közlekednek a városban. A mai pakkban is ünnepelünk születés- és névnaposokat. Lássuk, kiket!

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Hétfőn folytatódik a nyugodt, felhőmentes időjárás.  Csapadék sem lesz, valamint a frontok is elkerülik az egész országot. A legmelegebb órákban 19-20 fok is lehet.

Kép: Szabó Dávid

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

46 éve a mai napon az ABBA megnyerte Waterloo című számával az Eurovíziós Dalfesztivált. Brightonban,Nagy-Britanniában volt a fesztivál abban az évben. Ezzel a számmal vált igazán ismertté a zenekar, uralták évekig a zenei toplistákat.  Az ABBA nevet a tagok nevének kezdőbetűiből (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid) rakták össze. Az első B betűt azért fordították meg, mert az ABBA már egy létező svéd halfeldolgozó cég neve volt, így ők ezzel a fordított B-vel használták a nevüket, amit rögtön le is védettek. Mai pakkunk végén a Szeged365 olvasói a világsikerű dallal indíthatják a napot.

Kép: Femina.hu

Mai születésnaposunknak több ismert és gyönyörű épületet is köszönhetünk. A Magyar Állami Operaház, Magyar Rádió, Festetics-palota, Károly-palota, Bakáts tér katolikus templom és a Várkert bazár mind Ybl Miklós tervezte. Nem is gondolnánk, de már 206 éve született az építész.

Ybl Miklós | Magyar Állami Operaház, Budapest | Kitervezte.hu
Festetics Palota
Kép: utazzitthon.hu

Boldog névnapot kívánunk Bíborka és Vilmos!

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Orbán Viktor vasárnap közölte, hogy ingyenes lesz a közterületi parkolás Magyarországon, így a szegediek is díjmentesen parkolhatnak a városban.

Koronavírus beszámolónk itt olvasható:

Az 1974. április 6-án rendezett Eurovíziós Dalfesztivál győztes száma:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb