SportSzegedi Arcok

Barna Dani, a szegedi deka-király 1457-ig meg sem állt (videóval)

A Szeged365 Challenge extra különdíjasa lett Barna Dániel, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U-13-as csapatának játékosa, aki majdnem másfél ezer (!) dekázást hajtott végre folyamatosan. Az ifjú labdarúgó egy SZEOL – Fradi meccs szünetében született, csoda, hogy focista lett?

2007-ben egy SZEOL – FTC Magyar Kupa mérkőzés első félideje után a Barna-család nem a büfébe, hanem a szülészetre indult. A kis pocaklakó is látni akarta a második játékrészt? Édesapja megjegyezte “Ebből a fiúból, focista lesz!” Mint kiderült, igaza lett. A focilabda és a kissrác elválaszthatatlanok lettek. Az első mozdulatokat a játszótéren gyorsan követte a többi a SZVSE-ben. Karrierjét olyan elhivatott edzők egyengették, mint Sahin-Tóth Dezső és István, Terjéki Tamás, Hódi Zsuzsanna, Horváth Zoltán, Baka Márk, Simon Róbert illetve Siket Lajos.

Dani: “Az elején még nem ment a dekázás, főleg azért, mert leginkább jobb lábbal voltam ügyes. Alig tudtam ötöt-tízet dekázni! De edzésen is elvárt volt, hogy sokat gyakoroljunk és otthon is! Apukám mindig mondta: menni fog, csak akarni kell! A legnehezebb része az volt, hogy bal lábbal is megtanuljak lőni, cselezni és persze dekázni. És egyszer csak elkezdődött 10,50,70, váltott lábbal és utánna felváltva és térddel is. Nem volt megállás.”

2018-ban a felcsúti Puskás Akadémián töltött el egy kis időt Dani és ezalatt is több érmet zsebelt be.

2019-ben visszatért szülővárosába, ahol jelenleg is a Szeged-Csanád Grosics Akadémián Nagy Attila és Retek Flórián irányítása mellett készül, de a dekázás most is fontos része az életének.

Dani: “Már 2000 fölött is tudok, ha minden összejön. A meccseken is segíti, hogy megtartsam a labdát és általánosságban is ügyesebbé tesz. Minden nap gyakorlom, mert a célom, hogy profi labdarúgó legyek.”

Most, hogy leálltak az edzések és meccsek, otthon kell gyakorolni. Daninak WC-papírral is megy.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia ifjú labdarúgója már számos sikert elért a csapattal és egyénileg is.

Az eddigi rögzített rekord 1457 dekázás.

Ennek a videónak köszönhetően figyelhettek fel Danira a Szeged365.hu olvasói az első sportos kihívásunk kapcsán. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb