Közélet

Folyamatosan állítják át a parkolóautomatákat Szegeden – a ma fizetők visszakapják a pénzüket


- Hirdetés -

Folyamatosan állítják át a parkolóautomatákat Szegeden a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint. Majó-Petri Zoltán szerint az átállás már hétfőn gond nélkül végbemegy, mint ahogy a szervezeti átalakítás is a cégen belül. A mai reggelen viszont sokkal többen igénybe vették elmondása szerint a parkolókat a belvárosban, mint a kijárási korlátozás óta bármikor.

A Magyar Közlöny száma körülbelül 23.45-kor jött ki tegnap, amiben benne volt az a kormányhatározat, ami az országos ingyenes köztéri parkolásról rendelkezik, mondta Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója. Reggel 8 órától az SMS parkolás, ami a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-hez tartozik, már leállt, azzal nekik feladatuk nem volt.
A Kft-nek a 136 működő automatát kellett leüríteni, az addigi bevételt a pénzkazettákat összeszedni, a bevétellel elszámolni. Ezek az automaták már kikapcsolásra is kerülnek, valamint szoftveres és hardveres részeit is védeni kell.


- Hirdetés -

Előfordulhat, hogy voltak olyanok, akik nem SMS szolgáltatást vettek ma igénybe, és fizettek az automatába. Számukra, a nyugtájuk bemutatásával lehetőség van a Kft ügyfélszolgálatán, a Deák Ferenc u. 31. szám alatt arra, hogy befizetésüket visszakapják.

Ennek a befizetésnek az összegét visszafizetik a Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán (Fotó: Szabó Dávid)

A belvárosban hétfő reggeltől a parkolóőrök most már más feladatot látnak el. Így szerencsére nem kell senkit elbocsátaniuk. A belvárosban ugyanis, mondta Majó-Petri, nagyon sok olyan cég van, ahol a munkatársak gond nélkül, home-officeban megoldják a munkát.
Tudni kell, tette hozzá, hogy egy átlagos napon, amikor nincs kijárási korlátozás egy ilyen szép tavaszi napon, akkor Szeged belvárosában 5000 parkolási tranzakció a szokásos. A múlt héten ezeknek a tranzakcióknak a száma 1500 körül mozgott, el lehet mondani, a lakosság fegyelmezett volt. Ma reggel viszont 70-80%-os zsúfoltságot látott az utakon és a parkolóhelyek tekintetében. A Széchenyi téri parkolók nem reggel 9-re, hanem 8.30-ra beteltek. Majó-Petri Zoltán inkább azt szeretné, ha a 30%-os kihasználtsághoz kerülne közelebb a kihasználtság, a 70-80%-ról.


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb