Közélet

Folyamatosan állítják át a parkolóautomatákat Szegeden – a ma fizetők visszakapják a pénzüket

Folyamatosan állítják át a parkolóautomatákat Szegeden a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint. Majó-Petri Zoltán szerint az átállás már hétfőn gond nélkül végbemegy, mint ahogy a szervezeti átalakítás is a cégen belül. A mai reggelen viszont sokkal többen igénybe vették elmondása szerint a parkolókat a belvárosban, mint a kijárási korlátozás óta bármikor.

A Magyar Közlöny száma körülbelül 23.45-kor jött ki tegnap, amiben benne volt az a kormányhatározat, ami az országos ingyenes köztéri parkolásról rendelkezik, mondta Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója. Reggel 8 órától az SMS parkolás, ami a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-hez tartozik, már leállt, azzal nekik feladatuk nem volt.
A Kft-nek a 136 működő automatát kellett leüríteni, az addigi bevételt a pénzkazettákat összeszedni, a bevétellel elszámolni. Ezek az automaták már kikapcsolásra is kerülnek, valamint szoftveres és hardveres részeit is védeni kell.

Előfordulhat, hogy voltak olyanok, akik nem SMS szolgáltatást vettek ma igénybe, és fizettek az automatába. Számukra, a nyugtájuk bemutatásával lehetőség van a Kft ügyfélszolgálatán, a Deák Ferenc u. 31. szám alatt arra, hogy befizetésüket visszakapják.

Ennek a befizetésnek az összegét visszafizetik a Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán (Fotó: Szabó Dávid)

A belvárosban hétfő reggeltől a parkolóőrök most már más feladatot látnak el. Így szerencsére nem kell senkit elbocsátaniuk. A belvárosban ugyanis, mondta Majó-Petri, nagyon sok olyan cég van, ahol a munkatársak gond nélkül, home-officeban megoldják a munkát.
Tudni kell, tette hozzá, hogy egy átlagos napon, amikor nincs kijárási korlátozás egy ilyen szép tavaszi napon, akkor Szeged belvárosában 5000 parkolási tranzakció a szokásos. A múlt héten ezeknek a tranzakcióknak a száma 1500 körül mozgott, el lehet mondani, a lakosság fegyelmezett volt. Ma reggel viszont 70-80%-os zsúfoltságot látott az utakon és a parkolóhelyek tekintetében. A Széchenyi téri parkolók nem reggel 9-re, hanem 8.30-ra beteltek. Majó-Petri Zoltán inkább azt szeretné, ha a 30%-os kihasználtsághoz kerülne közelebb a kihasználtság, a 70-80%-ról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb