Közélet

Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, újabb intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök

Három ütemben hajtják végre a gazdaságvédelmi akciótervet, visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Ma újabb bejelentést tett Orbán Viktor.

Három ütemben hajtják végre a gazdaságvédelmi akciótervet. A második ütemben mától a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, a jegybank által indított programokat is ideértve. A 2020-as költségvetéstől el kell térni, a rendelet erről ma megjelenik. A hiány 2,7 százalék lesz.

forrás: HVG

Öt program indul ma, alprogramokkal együtt:

  • Az első program a munkahelyek megőrzése. A rövidített munkavégzés esetén készen áll a kormány arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. Ez a bértámogatás speciális magyar formája lesz.
  • A második program a munkahelyteremtés, itt a kormány beruházásokat támogat, 450 milliárd forint értékben.
  • Kiemelt ágazatok szerepelnek a 3. programban. A turizmusra, az élelmiszeriparra, az építőiparra, logisztikai iparra és a filmiparra fókuszál többek között ez a programpont.
  • Vállalatfinanszírozás – kamat- és garanciatámogatott hitelekre lesz lehetőség, 2 ezer milliárd forint értékben.
  • A bejelentés része a család és nyugíjasvédelmi program. A 13. havi nyugdíjat visszaépítik, 4 részletben. Egy heti plusz nyugdíj jön minden évben.
https://www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/3675231292549564/?type=3&theater

A programot Palkovics László koordinálja. Máger Andrea feladata az állami vállalatok lendületbe hozatala lesz, míg Varga Mihálytól pedig azt várja, biztosítsa a szükséges forrásokat, és garantálja a költségvetési fegyelmet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb