KikapcsSzegedi Arcok

A Rádió88 műsorvezetője mesék felolvasásával kápráztatja a szegedi gyerekeket

Kis Kata tüneményes hangja hosszú évek óta immár, hogy az egész város előtt ismert. Ám ebben a rendkívüli helyzetben ezúttal nem csak és kizárólag a hírek közlésre használja azt, hanem egy sokkal nemesebb és szívmelengetőbb dologra is, ez pedig a mese felolvasás. A Rádió88 műsorvezetője ugyanis közel egy hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy közösségi felületén minden este felolvas egy általa választott meséből, egy adott részletet annak érdekében, hogy a karantén a legkisebbek számára is elviselhetőbb és tartalmasabb legyen.

A műsorvezető egy nagyon kedves barátja, Janik László és felesége mintájára, – akik a Veres 1 Meseszínház Facebook oldalán mesélnek estéről-estére – kezdett bele a felolvasásba, amelyre minden hétköznap 18:30-kor kerül sor közösségi oldalán, élő bejelentkezésben.

https://www.facebook.com/kata.kis.7/videos/10207160636292108/?fref=search&tn=%2Cd%2CP-R&eid=ARCNCWYSiRQfAoyqGGUiZJPCkD9heCE01D3_6440lZvChXybNgPo5bAV1rjqYgc4AMkSmapD1acu9lYh
Forrás: Kis Kata Facebook oldala

Elmondása szerint a világjárvány ideje alatt még nagyobb szükség van a szabályokkal összehangolt kikapcsolódásra és a megfelelő kultúra és tartalmak fogyasztására. Erre pedig egy mese mindig kiváló.

– Lázár Ervin meséit Travers, A csudálatos Mary visszatér című történet követte, amelynek utolsó része ma este kerül felolvasásra, a következőkben pedig terveim szerint Csukás István legismertebb meséit tárom majd a nagyérdemű elé – kezdte gondolatait Kata.

Elárulta, hogy az ötlet megfoganását követően először csak egy mesét tervezett felolvasni, ám azzal akkora sikert aratott ismerősei csemetéinek körében, hogy örömmel vágott bele kérlelésükre a folytatásba.

https://www.facebook.com/kata.kis.7/videos/10207085367570437/?fref=search&tn=%2Cd%2CP-R&eid=ARCNCWYSiRQfAoyqGGUiZJPCkD9heCE01D3_6440lZvChXybNgPo5bAV1rjqYgc4AMkSmapD1acu9lYh
Forrás: Kis Kata Facebook oldala

– Végtelenül nagy örömmel tölt el, hogy az elmúlt hetekben kibővült a kör és most már olyan családok is csatlakoznak az esti felolvasásokhoz, akiket személyesen nem is ismerek. Úgy vélem nagyon nagy ajándék, ha valaki tud adni, és az talán még nagyobb, ha mindezt jó szívvel is fogadják – osztotta meg a műsorvezető.

Végezetül pedig az is kiderült, hogy a Rádió88 műsorvezetője világéletében nagy mesefaló volt és a legkedvesebbek között Mary Poppinst, valamint a már emlegetett Lázár Ervint tartja számon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb