Mindenmás

Koronavírus, kedd: Gazdaságvédelmi bejelentések; katonák Szegeden; kilátó a 47-es főút mentén

9 ember hunyt el keddre virradóan Magyarországon. Mindegyikük krónikus beteg, idős ember volt. 71 ember gyógyult meg a hivatalos adatok szerint. Palkovics László a kormány, Matolcsy György az MNB nevében jelentett be gazdaságvédelmi intézkedéseket. Most már Szegeden is láthatunk katonákat. De egy kilátót is meglátogathatunk a 47-es főút mentén, magányosan álldogál ott. Keddi koronavírus összefoglalónk következik:

A hivatalos közlés szerint Csongrád megyében nincs újabb fertőzött, 32-en vannak a megyében:

Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter fejtette ki a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit. Legfontosabbnak a munkahelyek védelmét és új munkahelyek teremtését nevezte:

Majd délután Matolcsy György jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank 3000 milliárd forinttal száll be a gazdaságvédelmi intézkedésekbe:

Megírtuk azt is, hogy a koronavírus-helyzet fokozódásával egyre több katonába botlani Szegeden: gyakran látni őket a Mars Téri Piac, az ÁRKÁD Szeged vagy a Szegedi Vasútállomás környékén, a szegedi kórházakba kórházparancsnokok érkeztek, akárcsak a létfontosságúnak minősített vállalatokhoz is. Megkérdeztük, mi a feladatuk:

Kimozdulni mindig kell, mozogni legalábbis. De ha kimozdulunk, akkor is, a szabályokat kötelező betartani. Algyő mellett, a 47-es főút mentén talán erre is jó lehet egy kilátó, kicsit a semmi közepén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb