Mindenmás

Napi Pakk, csütörtök: 21 fok, rockabilly, Süsü, gyorsteszt és létszám-stop

Több történés is van Szegeden koronavírus ügyben, de mielőtt visszaolvasnád előző napi összefoglalóinkat, nézzünk pár érdekességet és ünnepeltet, a napi időjárás mellett a reggeli pakkban.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Zavartalan napsütés, meleg tavaszias nap várható csütörtökön is. Nem kell fájnia a fejünknek frontok, csapadék vagy bármi miatt, ami megzavarná ezt a kellemes időjárást.

Kép: 24.hu

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Erhardok, boldog névnapot kívánunk!

rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock ‘n roll zenei műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A műfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta, és jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére és popkultúrára rövid fénykora ellenére is. Mai egyik születésnapos Carl Lee Perkins, aki a műfaj úttörője volt. 88 éve a mai napon született. Hét évesen gitározott, tizenhárom évesen tehetségkutatót nyert. Később is toplistákat vezettek a dalai az említett műfajban.

Süsü a sárkányt sokan ismerjük, azt már lehet kevésbé tudjuk, kinek is köszönhetjük a rendezését. Takács Vera, Balázs Béla díjas televíziós szerkesztő, rendező 1946. április 9-én született. 1970-2007 között a Magyar Televízió gyermekműsorok szerkesztőségén dolgozott. 1972-ben a Kemény Henrik legismertebb műveit megörökítő sorozat, a Vitéz László és a többiek munkálataiban vett részt. A nevéhez köthető még a Kölyökidő című gyermekműsor.

Kép: kolyokido.com
Kép: magyar.film.hu

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Létszám-stop a szegedi Tescoban és az ismét megnövekedett számokról olvashatsz szerdai koronavírus összefoglalónkban.

A Szeged365.hu utánajárt, érdemes-e koronavírus gyorstesztet készíteni vagy sem. Szegeden is megindult a gyorsteszt-biznisz. Ha tegnap lemaradtál, itt olvasd vissza cikkünket:

A rockabilly legismertebb alakja indítja a napot – zenével – Napi Pakkunk végén:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb