Közélet

Koronavírus, szerda: létszám-stop a szegedi Tescoban, Csongrád megyei számok, jótékonyság

Minden eddiginél nagyobb hivatalos koronavírus-növekedési számok az országban. Sajnos a megyében is. Vásárlói létszámkorlátozást vezet be csütörtöktől a Tesco Magyarország Szegeden is. Ez a nap a jótékonyságról is szólt. Napi összefoglalónk következik.

895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 beteg, többségében idős emberek, viszont az egyikük még csak 49 éves volt:

8 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád megyében az elmúlt 24 órában, 40-re emelkedett a fertőzöttek száma Szegeden és környékén. Ezzel Fejér megye, valamint Budapest és Pest megye mögött Csongrádban van a 3. legtöbb megfertőzött személy:

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, nem nyúlnak a családvédelmi támogatásokhoz:

Megírtuk szintén, hogy arcmaszkokkal segíti a koronavíruselleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki idősotthonokat és ápoló munkatársakat a Szeged Első Lions Club és a SzentGyörgyi Albert Rotary Club:

A Tesco Magyarország is vásárlói létszámstopot vezet be, Szegeden is. Az intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó. Szegeden mindez a Szeged365.hu információi szerint a Szabadkai úti Tesco esetében ez 312, a Rókusi körútinál pedig 635 főt jelent.

Ha már a Tesconál tartunk. Megírtuk a fontosabb bevásárlóközpontok húsvéti nyitvatartását is:

A szerb elnök teljes hétvégi kijárási tilalom bevezetését helyezte kilátásba már péntektől, tetőzhet a járvány:

Hivatalos immáron, hogy szeptemberre halasztják az idei kajak-kenu világbajnokságot Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb