Közélet

Koronavírus: 11 újabb áldozat Magyarországon, 1190 fertőzött, Csongrád megyei adatok

210 fővel ugrott meg a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt 11 krónikus beteg – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ ma reggel. Csongrád megye jelenleg a negyedik legfertőzöttebb régió az országban, Szegeden és környékén 42 regisztrált esetet tartanak számon, az elmúlt 24 órában ez 2 újabb esetet jelent.

2020. április 10-én, Nagypéntek reggelén így festenek a hazai adatok:

Fertőzöttek száma: 1190

Csongrád megyében: 42

Elhunytak: 77

Gyógyultak: 112

Karanténban: 16.006

A tegnapi naphoz képest az elhunytak száma 11 fővel nőtt, a legfiatalabb 58, a legidősebb 89 éves volt közülük. Mindannyian küzdöttek valamilyen súlyos alapbetegséggel, ezen adatokat IDE kattintva tudod megnézni.

Csongrád megyében 2 újabb megbetegedést regisztráltak, jelenleg a fertőzöttek hivatalos száma 42 fő.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított.

Lemaradtál a tegnapi bejelentés-áradatról? Mutatjuk. Íme a tegnapi nap fontosabb eseményei, benne Orbán Viktor hosszabbításával és Botka László szigorításaival:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb