Közélet

Koronavírus, csütörtök: Orbán hosszabbított, Botka szigorított, Rovó László újra dolgozik, Szegeden bocsát el embereket az NNG?

Orbán Viktor ma bejelentette, hogy meghosszabítja a kijárási korlátozásokat Magyarországon, és a polgármestereknek is hagyott döntési lehetőséget. Botka László fél hét körül reagált, gyakorlatilag az élelmiszerbolt-patika-dohánybolt hármast leszámítva mindent bezáratott. Újra aktív Rovó László és elbocsátási hullám jön az NNG-nél.

Érkezzen a napi összefoglalónk!

Orbán Viktor saját Facebook-oldalán jelentette be, a kormány döntése alapján határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek, hogy hétfő éjfélig (tehát a Húsvét végéig) a saját településükre nézve további szigorító szabályokat alkothassanak és vezethessenek be. Megkerestük Botka Lászlót, Szeged polgármesterét: hoz-e további szigorító rendelkezéseket Szegedre nézve?

Nem kellett soká várni Botka László polgármester közleményére sem: “…a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra”

Rovó László rektor vette át a Kínából Szegedre érkezett 35.000 maszkot és védőfelszerelést, az SZTE korábban koronavírussal fertőzött rektora tehát meggyógyult és újra aktív:

Csoportos létszámcsökkentést jelentett be az autós navigációs és kibervédelmi megoldásokat fejlesztő NNG, és a döntés társaság alkalmazottjainak 20 százalékát érinti, ami több mint száz főt jelent:

Müller Cecília Országos tisztifőorvos a mai napon jelentette be, hogy több mint 100 fertőzött van a Pesti úti Idősotthonban, Budapesten. Szegeden nincs ilyen súlyos helyzet. Viszont éjjel-nappal megfeszítve dolgozniuk kell, hogy elkerüljék a nagyobb bajt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb