Szegedi Arcok

Letoha Tamás: a Mars Téri Piac kereskedőinek nyújtott kezet a szegedi kutatóorvos

A Mars Téri Piac kereskedőinek segít az Év Példaképe díjas Dr. Letoha Tamás, nemzetközileg is elismert szegedi kutatóorvos (korábban írtuk róla: a humán koronavírus felfedezőjével dolgozik a szegedi kutató), aki a cége, a Pharmacoidea csapatát is kész bevetni a nemes ügy érdekében: a kutatócég kereskedő csapata a termékek kiszállításában, a programozók pedig online értékesítésben mentik a menthetőt.

Korábban írtuk: Botka László tegnapi egy szimpla Facebook posztban közölte, hogy minden bezár az élelmiszerbolt-patika-dohánybolt hármason kívül, melyet ma egy önkormányzati rendelet és további szigorítások követtek. A polgármester bejelentései alapján a Mars Téri Piac kénytelen zárva tartani pénteken és szombaton, ellentétben az eredetileg tervezettekkel. Tegnap este felrobbant a szegedi közösségi média, a Szeged365.hu is rengeteg kereskedői levelet kapott a helyzet miatt. A kereskedők nagy bajban vannak: a húsvéti hétvégére már beszerezték a termékeket (ergo pénzt adtak értük), viszont az alapanyagok értékesítése jelen helyzetben lehetetlen, a termékek többsége romlandó, az anyagi kár felbecsülhetetlen.

Fotó: Szabó Dávid

És nem multinacionális cégekről beszélünk, hanem szegedi kiskereskedőkről, a megélhetésért küzdő hétköznapi hősökről.

Dr. Letoha Tamás, az Év Példaképe díjas szegedi kutató az alábbi felajánlást tette:

  • A kutató cége a rendelkezésére álló autókat és a kereskedői csapatot kész bevetni házhozszállítás céljából: ha valamelyik kereskedő felkeresi őket, segítenek az illetőnek házhoz juttatni a portékákat
  • A programozói igény szerint a Pharmacoidea online shop platformját is biztosítják a bajban lévő Mars téri kereskedőknek

Dr. Letoha Tamás a Szeged365.hu megkeresésére megjegyezte, hogy a felső légutak működését tönkretevő dohánytermékek kereskedelmében nem vesz részt, minden másban igen, ami a Mars téri kereskedőket érinti. Tamás és csapata [email protected] vagy a 30/2577393-as telefonon áll a bajba jutottak rendelkezésére.

Korábban írtuk róla:

A humán koronavírus felfedezőjével dolgozik a szegedi kutató.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb