Gasztro

Felháborodtak a Mars téri kereskedők – alternatív megoldások a felgyülemlett áru eladására (frissítve)

Hatalmas a kereskedői felháborodás annak következtében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester bejelentései alapján a Mars Téri Piac kénytelen zárva tartani pénteken és szombaton, ellentétben az eredetileg tevezettekkel. Tegnap este felrobbant a szegedi közösségi média, a Szeged365.hu is rengeteg kereskedői levelet kapott a helyzet miatt. A piac vezetése online megoldást talált a húsvéti hétvégére beszerzett termékek, alapanyagok értékesítésére, mielőtt a kereskedők nyakán maradna minden.

Tegnap megírtuk, hogy a mai naptól egészen hétfőig kénytelen bezárni Szeged éléskamrája, a Mars Téri Piac, noha eredetileg úgy volt, hogy ma és szombaton még nyitva lesz (Botka László bejelentését IDE kattintva olvashatod).

A piac vezetése úgy próbál segíteni, hogy folyamatosan gyűjtik a kereskedők által kínálat alternatívákat, a Facebook oldalukon ezeket folyamatosan megosztják, sőt, mi is jövünk a fejleményekkel:

A Favorit Pékség például a Nagycsarnokban leadott rendeléseket a Párizsi körút-Mérey utca sarkán lévő boltjukban adja át, holnap. Az Irén csarnokban leadott rendeléseket szintén szombaton a Mars téri buszmegállóban, az ottani büfékocsis mintaboltból lehet majd átvenni.

A Szegedi Sütödék szombaton házhoz viszik a Mars téren megrendelt húsvéti kalácsokat, amennyiben valaki ma 17:00-ig jelzi az igényét rá, telefonon.

A járvány miatt Ferenczi Gyula már több hete átállt a házhozszállításra! Jelen helyzetben is tudunk pénteken és szombaton a Ferenczi Gyula féle füstölt termékekből házhoz vinni.

A csarnokban található Mars Csemege boltban megrendelt kalácsokat a Mignon melletti üzletben (Kossuth L. sgt. 8.) lehet átvenni.

Erdélyi Gábor a következőtz tette közzé a Facebook oldalon: a kialakult helyzetre tekintettel vállaljuk termelői zöldségeink házhoz szállítását változatlan minőségben, korrekt árakon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb