Kikapcs

Különleges elfoglaltságokkal kedveskedik a szegedieknek az Agóra

A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra ebben a nehéz, bezárt időszakban a következő hasznos elfoglaltságokat ajánlja a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, akár a tavaszi szünet időszakára, és/vagy az ezt követő iskolai időszakra:

Kísérletezz a karanténban és nyerj

A több mint 10 éve működő szakkör a járványügyi helyzet miatt ugyan szünetel, az Agóra munkatársai azonban ebben a nehéz időszakban is szeretnék ösztönözni otthoni kísérletezésre a 6-10 éves gyermekeket. A kísérletező munkába bármely érdeklődő diák bekapcsolódhat, nem csak a már szakkör tagjai. A kísérletekhez – amelyekből minden szerdán kettőt közölnek – egyszerű anyagok, a háztartásban megtalálható eszközök szükségesek és a leírások alapján balesetmentesen elvégezhetők.

Figyelem! A sikeres kísérletekről örömmel fogadnak névvel, életkorral és címmel ellátott rajzokat, fényképet a [email protected] e-mail címen. Majd a legalább 3 dokumentált kísérletet beküldők között sorsolást tartanak, amelynek nyereményei:

  • részvételi lehetőség egy / nyári/ őszi Bakancsos kirándulásra,
  • meghívást egy havi szakköri részvételre, és
  • egy kísérletező csomagot,

Beküldési határidő: folyamatosan, illetve legkésőbb június 15-ig ! A sorsolást az Agóra első lehetséges nagyrendezvényén tartják meg. Az időpontról mindenkit értesítenek!

Alkoss

Az Agóra munkatársai minden csütörtökön egy online kézműves foglalkozással várják az oldalra látogatókat. Az apróságok egyszerűen, otthon található alapanyagokból végtelenül gyorsan elkészíthetőek. Az Agóra honlapján és Facebook oldalán az ünnepre való tekintettel most például egy nyuszi és egy bárány elkészítésének folyamatai láthatók, amelyeket az Agóra munkatársai csináltak.

Szerezz Emlékezetes pillanatokat

Az Emlékezetes pillanatokra minden pénteken kerül sor, mégpedig úgy, hogy az Agóra egy- egy művészeti csoportjának, vagyis az Akropolisz Táncszínháznak, a Deák Big Band-nak és a Bartók Béla Női karnak egy -egy teljes előadását illetve egy előadás részletét tekinthetik meg az érdeklődők úgy, mintha az Agórában lennének egy előadáson.

Mindemellett egy virtuális tárlat formájában ITT betekinthetnek az Informatika Történeti Múzeum anyagába is.

Az Agóra által kínált programok rendszeresen frissülnek, minden héten új kísérletekkel, új fellépőkkel a tudás gyarapítás és a hasznos időtöltés érdekében. Bővebben minderről IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb