Közélet

Szeged365 jótékonyság: házhoz visszük a maszkokat Szegeden

A 65 év feletti szegedieknek a Dél-Magyarországi Polgári Egyesülettel közösen már házhoz is visszük a maszkokat. A több ezer maszkot kizárólag szegedi varrodáktól azért vásároltuk jótékonysági célra, hogy Szeged legyőzze, vagy legalább lelassítsa a koronavírus járvány terjedését.

Az idős szegediek a koronavírus legveszélyeztetettebb korosztályába tartoznak, ezért szolidáris kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk. Pár hete indult a Dél-Magyarországi Polgári Egyesülettel közös jótékonysági kezdeményezésünk, melynek keretein belül többek között Makkosházán, a Csillag téren, a Diófánál, a rókusi Tesco-nál és a Mars Téri Piac bejáratánál is adtunk maszkokat a koronavírus-járványban leginkább veszélyeztetett időseknek, az elmúlt egy héten pedig már házhoz is visszük a mosható, ezáltal többször is felhasználható védőeszközöket.

Van aki idős szomszédjainak kérte a kiszállítást, akadt olyan olvasónk is, aki külföldről kérte a segítségünket, hogy szülei itthon Szegeden jussanak maszkhoz. A tömeges fertőzések elkerülése miatt a jövő héten is folytatjuk a maszkok házhozszállítását. Szeged a legszolidárisabb város! Ha ismersz időseket, akiknek a maszk hatalmas segítség lenne, kérünk, Te is segíts és jelezd az  [email protected] e-mail címen. Köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb