Sport

Tömegsport helyett tömeges sportolásra buzdít a szegedi Platán SE

Több, mint húsz éve működik a szegedi Platán Sportegyesület, amely több tízezer embert mozgatott meg a városban és a régióban a szakosztályaiban és a rendezvényein. Az elmúlt két évtizedben volt, hogy az áradás, volt hogy a hőség okozott akadályt, de általában legyőzték. Most a koronavírus-járvánnyal próbálják meg felvenni a harcot.

Híd-kör, Tök-Jó Félmaraton és Családi Futónap, squash és lovas versenyek. Csak néhány abból a számtalan közös sportolási lehetőségből, amit az Egyesület szervezett. A magas színvonalú rendezés és díjazás mellett a közös élmény is évről évre több embert vonzott a Platán égisze alá. A legtöbben Szegedről, de sokan a régióból és a határokon túlról is csatlakoztak. Ám a járvány miatt a szabadidős- és tömegsportok lehetőségei erősen korlátozódtak.Erről itt írtunk korábban:

Az emberek azonban szeretnek mozogni és örülnek, ha ebben társakra lelnek. Bednár László, a Platán SE elnökhelyettese is arról számolt be a Szeged365.hu-nak, hogy napi szinten keresik meg őket, mikor lehet újra egy jót mozogni, együtt.

László:”Természetesen a legfontosabb az egészség megőrzése, így mi is leállítottuk minden eseményünk szervezését. Lehetetlen pontos időpontot mondani, inkább csak a vágyainkat foglalhatjuk szavakba. Talán idén nyár végén már lehetnek újra sporteseményeink, ami szinte biztosan megvalósulhat, az a VII. Tök-Jó Félmaraton és Családi Futónap, ősszel. Addig maradnak az otthoni edzések. Készülünk egy különlegességgel is azoknak, akik szeretnék megosztani velünk és egymással a sport örömét, ennek részleteit hamarosan megosztom a Szeged365.hu olvasóival.Annyit már most elárulhatok, hogy köze lesz a megye átnevezéséhez és a 100-a számhoz….”

Forrás: Facebook. Bednár László nyilatkozik az egyik rendezvényükön

A klubnál működik lovas és fallabda szakosztály is. A tagok most otthon edzenek, de folyamatos ellenőrzés, irányítás mellett. A terveket heti rendszerességgel kapják, az eredményeket pedig összesítik, elemzik. A ló és a labda viszont hiányzik….

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb