Közélet

5 millió maszk és 6 millió kesztyű érkezett Magyarországra

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért. Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/620874425131719/UzpfSTEwMjE0MTAyODA2Mjc5NDoxMjk3MTExMTg2MzkxMTg/

Úgy fogalmazott: “Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról”. Az ő munkájukhoz feltétlenül szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen – hangsúlyozta Szijjártó Péter. (forrás: MTI)

A mai nap legfontosabb hírei a témában:

https://szeged365.hu/2020/04/13/1458-re-nott-a-fertozottek-szama-ujabb-10-aldozat-van/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb