Kikapcs

Húsvéti rendelet: mire elég egy óra séta Szegeden? (fotóriport)

Mire elég egy óra hossza, a póráz végén a négylábú haverunkkal? A ma éjfélig érvényben lévő szegedi rendelet alapján ennyi időnk van, ha szeretnénk megsétáltatni a kutyánkat (macskánkat, bengáli tigrisünket, vérfarkasunkat stb) vagy ránk tört a kocogás. Szétnéztünk, merre érdemes megejtenünk a fenti egy órás körünket, érkezzenek Szeged legszebb szabadidős helyszínei, indokolatlanul sok teknőssel!

Ma éjfélig van érvényben Szegeden a húsvéti rendelet, amely a szabadidős tevékenységekről úgy rendelkezett, engedélyezett az otthonunkat elhagyni, az alábbi esetekben.

Sport: “egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, legfeljebb napi 1 órában”

Kutya: “az állatok ellátása, a házi állat közterületi sétáltatása legfeljebb napi 1 órában, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása”

Szabó Dávid kollégánk szétnézett, meddig juthatunk el Szeged különféle pontjairól egy óra alatt, következzen egy meseszép fotóriport városunk rejtett természeti kincseivel, kacsákkal, madarakkal és a Holt-Maros partján sütkérező, Bundesligányi teknősbékával. A fotóriportba csomagolt programajánlatunk azért is aktuális, mert holnaptól TKO a tavasznak: ahogy ma reggel megírtuk, lehűlés jön, sok felhővel és még több széllel.

Ha Újszegeden laksz, az egy órás sétába vagy kutyasétáltatásba simán belefér egy laza kör a Holt-Maros partján, ahol valamiért rengeteg a teknősbéka (imádjuk őket, tiszta Tini Nindzsa Teknőc fíling van a parton, Te vagy az, Donatello?):

Ha Alsóvároson, Kecskésen, Hattyason vagy Gyálaréten laksz, irány a festői télikikötő, persze betartva a kötelezően előírt másfél méter távolságot (biztos ami biztos, szorozd meg kettővel vagy hárommal):

Ha a belvároshoz közel laksz, remek választás a liget a maximum egy órás kocogásra, tisztes távolságban a többi szegeditől:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb