- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Javult a véradási kedv Csongrád megyében

- Hirdetés -

Eredményes héten van túl Csongrád megyénkben a véradásszervezés, erről tájékoztatta szerkesztőségünket Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének megyei igazgatója.

- Hirdetés -

Ahogí írja, felhívásuknak és a média közreműködésének hála az elmúlt héten alig esett vissza a véradók száma Csongrád megyében. Ez volt az eddigi legjobb hét a koronavírus-veszélyhelyzet kihirdetése óta, ami azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a húsvéti hosszú hétvégére így zavarmentesen biztosíthatták a megfelelő vérkészleteket.

- Hirdetés -

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérik, hogy jelentkezzen véradásra bármelyik véradásukon. Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget, amihez elengedhetetlen a véradók folyamatos segítségnyújtása. Friss hírekért érdemes folyamatosan látogatni facebook oldalukat:

https://www.facebook.com/veradas.csongrad/

Szegeden április 14-17 között naponta 11 órától 18 óráig lehet vért adni a Szeged, Hovéd tér 4. szám alatti Vérellátó Központban.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb