Sport

Május 11-én kiderül, lesz-e folytatás – helyzetkép a szegedi vízilabdáról

A Szegedi Férfi Vizilabda Egyletnél is a bizonytalanság az úr. A Szövetség hivatalos álláspontja szerint határozatlan időre felfüggesztették a sorozatokat, de ahogy telik az idő egyre kisebb az esély rá, hogy a medencében zárják a szezont.

Március közepén bezárt az újszegedi sportuszoda, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége pedig úgy döntött, hogy a hazai bajnokságok is átmenetileg érjenek véget. Hogy meddig, azt egyelőre senki sem tudja. Ami biztos, hogy május 11-én lesz egy újabb elnökségi ülés, amin újabb határozat születhet, nyilván az aktuális helyzetnek megfelelő.

De hogy a kluboknak mi lenne megfelelő, az egy kicsit árnyaltabb kérdés. A Szeged365.hu erről a SZVE vezetőedzőjét, dr. Szabó Zoltánt kérdezte.

Zoltán: ”Hivatalosan kevés konkrétum van, de az biztos, hogy ha a bajnokságot a márciusi állapot alapján zárják le, akkor az első osztályban maradnánk, egészen pontosan a 13. helyen. A célkitűzésünk az volt, hogy maradjunk az OB I-ben, tehát ezt a részét teljesítenénk, ha ez a forgatókönyv válna valóra.”

Forrás: www.szve.hu

Ami a többi teóriát illeti, felmerült például a nyári befejezés. Ez a megoldás sokak szerint a teljes vízilabdázásnak jót tenne, de még nincsenek meg az adminisztratív alapjai, így jelenleg kivitelezhetetlennek tűnik.

Zoltán: „A legtöbb klubnál, így nálunk is június végéig szóló szerződések vannak. Folyamatosan tárgyalunk a jelenlegi vízilabdázóinkkal és azokkal is, akik esetleg érkeznének hozzánk. Nem hiszem, hogy lesz olyan klub, amelyik változatlan kerettel játszik a következő szezonban, tehát ha júliusra tolódna a befejezés, akkor felmerül a kérdés, hogy a játékos melyik csapatban ugorjon medencébe.”

Május 11-én remélhetőleg a legtöbb kérdésre megszületik majd a válasz a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének részéről. Addig a szegediek is egyéni edzéseket végeznek és próbálják formában tartani magukat, ami valljuk be, medence nélkül nem lehet könnyű.

https://www.facebook.com/szegedbetonve/videos/157141948950269/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb