Sport

BL négyes döntő: a Veszprém ott lenne, a Mol-Pick Szeged viszont nem

A L’Équipe francia sportnapilap értesülései szerint van olyan terv az Európai Kézilabda Szövetségnél, ami alapján a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe a csoportkörben elért eredmény alapján jutnának be a csapatok. Így a Veszprém ott lenne, a MOL-Pick Szeged viszont nem.

A franciák szerint az EHF több lehetőséget is felvázol hamarosan a nemzetközi küzdelmek befejezésére és sajnos elképzelhető, hogy már nem a pályán dőlnek el a fontos kérdések, továbbjutások. Az egyik verzió szerint a férfiaknál a csoportkörben eredményeket vennék figyelembe. Ezek alapján így nézne ki a Final Four: Veszprém, Barcelona, Kiel, Paris Saint-Germain.

Az is egy lehetőség, hogy egymérkőzéses rendszerben dőlne el a továbbjutás. Ebben az esetben a Veszprémnek és a Szegednek is a pályán lenne lehetősége bizonyítani, de úgy, hogy a párharcokat az előkelőbb helyen rangsorolt csapat otthonában rendeznék meg.

Hivatalosan, jelenleg 14 együttes küzd még a férfi BL-ben, közülük kettő – a csoportjában első Barcelona és Kiel – már biztos negyeddöntős, a Telekom-Veszprém és a MOL-Pick-Szeged pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcokra vár. A legutolsó hivatalos információ az EHF részéről az, hogy májusról augusztus 22–23-ra halasztották a kölni döntőt, tehát még előtte kellene kialakulnia legjobb négy mezőnyének.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb