Gasztro

Gasztro365: ha a nyakadon maradt a húsvéti sonka

Lement a (karantén) Húsvét, nyakadon a rengeteg sonka, tojás, torma? Nem hagyjuk, hogy az enyészeté legyen a sok-sok ünnepi alapanyag: a Gasztro365 utó-ünnepi menüje kiválóan alkalmas ezek újrahasznosítására, ráadásul botrányosan finom is!

Kezdjük a lényeggel: így fog kinézni.

Durva, igaz? Ha most belevágsz, délre már kényelmesen kész is lesz!

KÁPOSZTÁS BABLEVES, HÚSVÉTI SONKÁVAL, TOJÁSSAL, TORMÁVAL

Hozzávalók:

  • füstölt sonka
  • tojás
  • kolbász
  • répa
  • gyökér
  • zeller
  • petrezselyem zöld
  • bab
  • babérlevél
  • vörös hagyma
  • savanyított káposzta
  • tejföl
  • torma
  • sór,bors
  • piros paprika

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, ledinszteljük és a jó alaposan lemosott káposztát a hagyma alapon szintén lepároljuk. A zöldségeket egyforma nagyságúra aprítjuk és a párolódó káposztára tesszük. Fedő alatt majdnem teljesen készre főzzük. A kész babot csak ezután adjuk hozzá, hogy ne repedjen szét. A pirospaprikával, tejföllel és kevés tormával habarást készítünk, amit a felengedett zöldségekhez adagolunk. A kész bableves tetejére a sonkát és tojást összevágva szórjuk és egy kis tejfölt adunk hozzá.

Ha mindezt videóban is megnéznéd, Mizsik Attila, a szegedi Pizzamonster gazdája, a Konyhafőnök ex-versenyzője, egyben a Gasztro365 videoblogunk házigazdája elkalauzol utadon:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb