Mindenmás

A szegedi középiskolák fel vannak készülve az írásbeli érettségi kivitelezésére

Mint, ahogyan arról a Szeged365 is hírt adott, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délelőtt bejelentette, 2020-ban csak végzős hallgatók és csak írásban tehetnek érettségit. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy érettségit senkinek sem kötelező tennie, ha valaki úgy döntene, hogy most nem érettségizik, akkor ősszel teheti azt legközelebb majd meg, és akkor a jövő évi felvételi folyamatba tud bekapcsolódni.

Lapunk ezek margójára megtudta, hogy a városbéli iskolák nagy része számított a döntésre és jónak ítéli meg azt. Emellett az is kiderült, hogy többségük fel van készülve arra, hogy a követelményeknek megfelelően május negyedikén megkezdje az írásbeli érettségiztetést tanulói körében.

Ezt pedig a szegedi Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola intézményvezetője, Dr. Gere Tibor is megerősítette.

„Intézményünk a távoktatás elrendelését követően figyelemmel kísérte az eseményeket, és a néhány nappal ezelőtt, Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár által felvázolt, akkor még csak terv alapján felmérte a terepet arra vonatkozóan, hogy az adott terv, ha elfogadásra kerül, hogyan lesz majd itt, Szegeden, a mi intézményünkben kivitelezhető. A kollégáimmal természetesen arra jutottunk, hogy ebben a rendkívüli helyzetben ennek a tervnek a megvalósítása jelenti a legjobb megoldást, és ez az, amit az Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola is kivitelezni tud. Így a terv elfogadása reményében megkezdtük a felkészülést. Amit annak elfogadása és bevezetése után – azaz néhány napon belül – folytatunk, hogy az a konkrét elvárásoknak megfelelő legyen.”

Az államtitkár tervét tegnap délután elfogadta az országgyűlés, így az, a mai bejelentést követően néhány napon belül rendeletbe is foglaltatik.

Forrás: pixabay.com

Dr. Gere Tibor lapunknak elmondta, hogy a középszintű érettségizők a legkülönbözőbb tantárgyakból vizsgáznak. Ezek között a legtöbben egy adott tantárgyra nyolcvanan lesznek. Ám ettől függetlenül az írásbeli érettségik megkezdése május negyedikén a megfelelő körülmények és feltételek mellett a szegedi Eötvös József Gimnáziumban és Általános Iskolában teljes mértékben megvalósítható és kivitelezhető lesz.

„ A szóbeli érettségik hiánya változóan érinti tanulóinkat, akadnak olyanok, akik örülnek, de vannak, akik egyáltalán nem örülnek mindennek. Ám ez a megoldás egy megvalósítható megoldás. Azzal pedig, hogy mindez még időben megszületett mi is és a tanulóik is elégedettek vagyunk.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb