Közélet

Koronavírus, csütörtök: 1652 hazai fertőzött, korlátozások meghosszabbítva, 1529 ágyat szabadítanak fel Csongrád megyében

Immár 2 088 425 regisztrált koronavírussal fertőzött van a világon, tudtuk meg a Johns Hopkins CSSE közzétett frissítéseiből. Ahogyan arról kora reggel beszámoltunk, Magyarországon 73 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel 1652 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Emellett a vírus újabb 8 áldozatot követelt, minek köszönhetően 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig gyógyultan távoztak a kórházból. A Csongrád megyei számok tegnap óta nem változtak: 52 fertőzöttnél tartunk.

Szükség lesz rá? 1529 ágyat szabadítanak fel a koronavírusos betegeknek Csongrád megyében

1529 ágyat szabadítanak fel vasárnapig Csongrád megye kórházaiban, tömeges megbetegedésekre készül a magyar egészségügy. A képlet egyszerű: több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban.

Korlátozások meghosszabbítva, a hétvégére további lehetőséget kaptak a polgármesterek – ismét Botka Lászlónál a labda

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatta a közvéleményt, hogy a kijárási korlátozások fennmaradnak, és a helyi önkormányzati vezetők, a húsvéti időszakhoz hasonlóan e hét szombaton és vasárnap lehetőséget kapnak további korlátozó szabályok bevezetésére.

Szegeden is csak a végzősök érettségizhetnek 2020-ban

Előrehozott érettségiket nem lehet az idén tartani. Egyszerre legfeljebb 10 diák lehet a tanteremben, akiknek tartani kell a 1,5 méteres távolságot egymástól.

Újabb adókönnyítésekről döntött a kormány

Újabb adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek 200 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál és a családoknál – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.

Egyre többen és többet ajánlanak fel önkéntesen szájmaszkokat Szegeden

A legyártott szájmaszkok, de az erre vállalkozó csoportok száma is egyre növekszik Szegeden, ráadásul többször önkéntesek végzik ezt a munkát. Több ezer textil szájmaszkot köszönhet nekik Szeged és az ország is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb